RYTMISK GYMNASTIKK

Her finner du informasjon om de forskjellige partiene rytmisk gymnastikk tilbyr.

RYTMISK GYMNASTIKK HØSTEN 2021

Rytmisk Gymnastikk 1.-2. klasse

Dette partiet er et tilbud for barn i 1. og 2. klasse, hvor man får trene grunnleggende elementer fra turn og rytmisk gymnastikk. Partiet trener en gang i uken og man får oppfølging fra flinke og motiverte trenere.

Treninger vil ha fokus på koordinasjon, balanse, bevegelighet, styrke og rytme.
Lek, samarbeid, mestring og idrettsglede står også sentrale på våre treninger. Vi skal trene i frittstående
(akrobatikk, sprang, balanser og piruetter) og med RG sine redskaper: ring, ball og vimpel.

Gymnastene deltar en gang pr semester på jule- og våroppvisning for hele turngruppen i Fana IL, hvor de skal vise frem hva de har lært i en koreografi med musikk og redskaper.

Varighet: 1 time

Rytmisk Gymnastikk 3.-4. klasse

Dette partiet er et tilbud for barn i 3. og 4. klasse, hvor man får trene grunnleggende elementer fra turn og rytmisk gymnastikk. Partiet trener en gang i uken og man får oppfølging fra flinke og motiverte trenere.

Treninger vil ha fokus på koordinasjon, balanse, bevegelighet, styrke og rytme. Lek, samarbeid, mestring og idrettsglede står også sentrale på våre treninger. Vi skal trene i frittstående
(akrobatikk, sprang, balanser og piruetter) og med RG sine redskaper: tau, ring, ball og vimpel.

Gymnastene deltar en gang pr semester på jule- og våroppvisning for hele turngruppen i Fana IL, hvor de skal vise frem hva de har lært i en koreografi med musikk og redskaper.

Varighet: 1 time

Rytmisk Gymnastikk RG-for-alle (5. klasse og oppover)

Dette partiet er et tilbud for barn fra 5. klasse, hvor man får videreutvikle grunnleggende elementer fra turn og rytmisk gymnastikk. Partiet trener en gang i uken og man får oppfølging fra flinke og motiverte trenere.

Treninger vil ha fokus på koordinasjon, balanse, bevegelighet, styrke og rytme. Samarbeid, mestring og idrettsglede står også sentrale på våre treninger. Vi skal trene i frittstående
(akrobatikk, sprang, balanser og piruetter) og med RG sine redskaper: tau, ring, ball, køller og vimpel.

Gymnastene deltar en gang pr semester på jule- og våroppvisning for hele turngruppen i Fana IL, hvor de skal vise frem hva de har lært i en koreografi med musikk og redskaper. Det kan bli også mulig, om ønskelig, å delta på en lokal konkurranse.

Varighet: 1,5 timer

Rytmisk Gymnastikk Konkurransepartiet

Dette partiet er et tilbud for barn fra 1.klasse og oppover , hvor man får trene og utvikle grunnleggende og spesifikke elementer i rytmisk gymnastikk. Uttaket til partiet skjer etter prøvetreninger.
Partiet trener to til fem ganger i uken (øker med alder og nivå) og man får oppfølging fra kvalifiserte og motiverte profesjonelle trenere.

Treninger vil ha fokus på koordinasjon, balanse, bevegelighet, styrke, rytme, teknikk, ballett og dans. Lek, samarbeid, mestring og idrettsglede står også sentrale på våre treninger. Vi skal trene i frittstående
(akrobatikk, sprang, balanser og piruetter) og med RG sine redskaper: tau, ring, ball, køller og vimpel.

Gymnastene trener mot lokale, nasjonale og internasjonale konkurranser, med de reglene og bestemmelser som gjelder for alderen deres ifølge Norges Gymnastikk og Turnforbund. På trening lærer gymnastene ulike programmer med musikk som de skal vise på konkurranser og oppvisninger. Programmer kan være individuelle, duo/trio eller tropp.

Gymnastene deltar også en gang pr semester på jule- og våroppvisning for hele turngruppen i Fana IL.

Varighet: varierer med alder og nivå.