Idrett for alle! GLEDE - FELLESSKAP - TRYGGHET - HANDLEKRAFT

Turorientering i Fana

Turorientering (tur-O) er en viktig del av orienteringsgruppens aktiviteter, der vi inspirerer til «sakte»-turer på postjakt til fjells, til skogs og gatelangs i Fanabygden. Sesongen varer fra mars til november så du kan gå på tur når du vil i ditt eget tempo. På tur-O er det ingen tidtaking som på vanlige O-løp. Tur-O er som skapt for familier på tur med barn som med stor iver oppdager den oransje O-skjermen som henger på treet rundt neste sving på stien. Det er gøy å leke detektiv og finne de oransje-hvite postskjermene i skogen.

Postene legges slik at man får en passe rundtur langsmed stier og kan oppleve naturperler og utsiktspunkter man kanskje ellers ikke ville oppsøke. Vi velger årlig områder over hele Fana med kart fra vår store kartbeholdning, som regel 4-5 skogskart og 3-4 gatekart. Myrdal og Smøråsen er alltid populære tur-O-områder for oss i Fana. Papirkart med info samlet i en konvolutt kan skaffes på flere utsalgssteder i Fana, eller lastes ned på telefonen.

Ved sesongslutt kan du kjøpe (gratis for de under 17 år) deltakermerker i gull, sølv og bronse, og vi trekker ut premier, særlig barn og ungdom.

Mer info om turorientering og f.eks. hvordan du laster ned kart og registrerer postbesøk, finner du på turorientering.no Her kan du også studere tur-O-tilbudene til alle orienteringsklubbene i Norge.

Tur-O-sesongen 2022 ble avsluttet 1. november.

Fana IL er en del av Idrett Bergen Sør

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere