Idrett for alle! GLEDE - FELLESSKAP - TRYGGHET - HANDLEKRAFT

Frotveit/Totland – Skianlegg

Skianlegget på Totland driftes av langrenns gruppen i Fana IL. Totland er sammen med skiløypene på Frotveit det mest populære skiområdet i Bergen. Lysløypen på Totland er ca 3,3 km og ligger på ca 300 moh. Fra Totland kan du benytte den ca 4 km lange Grindåsvegen som er preparert, men ikke lyssatt over til skiløypene på Frotveit. Lysløypen på Frotveit er ca 3 km og ligger ca 250 moh.

Terrenget i anlegget er kupert med noen bratte bakker, men ikke verre enn at løypene er egnet for barn med litt skiferdigheter. Ved Totland er det akebakke og egnet skilekområde som passer for barn. Det er lagt til rette for bålplasser og gapahuk som gir skydd for vær og vind. Anlegget er hyppig benyttet av barnehager og skoler. Tirsdager og torsdager har Fana IL sine skitreninger.  I tillegg arrangeres det regelmessige karusellrenn for barn, uansett skiferdigheter og klubbrenn som er åpent for alle som har lyst til å teste formen.

Når snøforholdene ligger til rette er ca 30 km med skispor preparert daglig av Fana Langrenn (dugnad) og Bergen kommune, etat for idrett. En del av løypenettet er Fuksdalsvegen og Humlestølvegen som blir preparert av Fana IL din egen dugnad gjeng. Dette er en fantastisk løype, som blir stadig mer populært blant byens skientusiaster da løypen også gir et godt utgangspunkt for toppturer til bla Livarden (683 moh). Løypen kjøres fra Totland, men kan også tilsluttes fra Bontveit.

En god vintersesong gir skiføre i anlegget fra desember til mars. Humlestølvegen har mest og lengst-liggende snø.

På Facebooksiden «Totland- Lysløype og parkerin» legges det jevnlig ut info om føreforhold i tillegg til vår egen værstasjon med 2 livekamera http://138.128.164.66/~fanailno/vaerstasjon_m.php

Løypekomiteen til Fana IL jobber kontinuerlig med å oppgradere skianlegget på Totland. Mest nærliggende er asfalt for rulleskitrening samt og en egen skicrossløype på og ved skistadion. Langtidsplanen er en betydelig oppgradering av hele anlegget samt kunstsnøproduksjon slik at anlegget også kan benyttes ved snøfattige vintere.

Løypekomiteen er per i dag en dugnadsgruppe på 8, tidligere aktive skiløpere.  Gruppen står for vedlikehold, vegetasjonsrydding, drenering, grusing og løypepreparering samt løypekjøring om vinteren.

-legge til Iink til web cam og værsatsjon Totland http://138.128.164.66/~fanailno/vaerstasjon_m.php

Fana IL er en del av Idrett Bergen Sør

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere