Idrett for alle! GLEDE - FELLESSKAP - TRYGGHET - HANDLEKRAFT

Fana Stadion

Adresse: Grimseidveien 60, 5046 Rådal.

Fana stadion er en friidrettsstadion som ligger i bydelen Ytreygda sør i Bergen kommune. Stadionet var ferdig til sommeren 1969 med gummiasfalt, som ble erstattet med tartandekke i 1978. Da Fana stadion stod ferdig i 1969 var den det mest avanserte og moderne friidrettsanlegget i Norge. Det er innlagt varmekabler i gressmatten, og er dermed mindre avhengig av et varmt klima for å benyttes.

Den opprinnelige tribunen og administrasjonsbygningen ble ferdigstilt i 1991, men tribunekapasiteten har økt to ganger siden da, først i 1996 og senere i 2004. I 2004 ble banen opprustet med på nytt med tartandekke (polytan) i forbindelse med at Bislett Games ble avholdt der da Bislett Stadion i Oslo var under ombygging. I tilknytning til Fana stadion finner man også Høiehallen, som er en ca 110 meter lang innendørs tunnel for oppvarming, samt anlegg for både lengde, høyde, tresteg og kulestøt.

En rekke norske rekorder er satt på Fana stadion, samt to tidligere verdensrekorder (Trine Hattestad, Elavn Abeylegesse).

Selv om Fana stadion er bygget for friidrett, er den og Brann Stadion de eneste stadionene i Bergen som holder toppfotballstandard.

kilde: Wikipedia

Fana IL er en del av Idrett Bergen Sør

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere