ALPINT

Velkommen til Fana Idrettslag sin alpint-gruppe.

BLI MEDLEM

Det er ingenting vi liker bedre i Fana Alpin enn nye medlemmer!

La barna kose seg med skimoro i Eikedalen, Myrkdalen, Geilo og sommerski på Folgefonna. I sommerhalvåret har vi kjekke barmarkstreninger på Fana Stadion.

Fana Alpin ønsker høsten 2021 nye medlemmer velkommen, og vi har god kapasitet til å ta imot skiglade barn fra første klasse og oppover. Vi trener hver torsdag 1800 - 1930 på Fana Stadion, og det er bare å møte opp og bli med på trening en gang eller tre før man melder seg inn!

alpintnettsidefnail

OM FANA ALPINT

I Fana Alpin synes vi det er veldig kjekt med nye medlemmer og ønsker barn fra 5-9 år velkommen til rekruttrening. Også eldre barn er velkommen til å begynne i Fana Alpin, og vi har hatt flere barn som har begynt i eldre alder som har blitt veldig gode på ski.

For sesongen 2021-2022 har vi god kapasitet til å ta i mot barn som ønsker å bli bedre på ski.

Vi tar i mot nye rekrutter og eldre barn hele året, men synes det er kjekt om nye medlemmer også blir med på sesongforberedelser og barmarkstrening mens vi venter på snøen.

Under kan du lese litt om hva vi driver med i Fana Alpin, hvilke tilbud vi har og hva som kjennetegner idrettsutøvelse under Norges Idrettsforbunds paraply.

Som medlem av et idrettslag blir du del av et fellesskap der du kan være trygg på at bestemmelser om barneidrett overholdes, etterleves og håndheves.

Du vil få innflytelse og være med på å definere aktivitetene i klubben.

Norge har som det eneste landet i verden regulert barneidretten gjennom dokumentene "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett". Barneidretten skal skje gjennom idrettens verdier der idrettens barnerettigheter danner grunnlaget for et allsidig og variert aktivitetstilbud for alle.

Vi er som idrettslag forpliktet til å følge Norges Idrettsforbunds bestemmelser.

Fana Alpint bilde
fanaalpintnettside

Treningstidene høsten 2021 er:
Tirsdager: 1800-2000 på Skansemyren for U12-U16 (dvs barn født i 2011 og før)
Torsdager: 1800-1930 på Fana Stadion for både de yngste (rekrutt-U10) og de eldste (U12-U16)

Fra januar til mars/april er de ukentlige treningene i Eikedalen, og både de yngste og de eldste trener hver torsdag mellom klokken 18.00 og 20.00. De eldste (U10 og eldre) trener også tirsdager 18.00-20.00

Alpint som idrett krever god oppfølging av foreldre/foresatte, men for de yngste barna og nye medlemmer stiller vi ikke andre krav enn at barna selv mestrer barnetrekket og at foreldre er i nærheten dersom noe skjer.

Ta kontakt med Bård Seterås (alpin@fanail.no / 450 00 875 ) eller Lars Ivar Oppedal Berge (lars.ivar.berge@gmail.com / 951 28 059 ) dersom du ønsker å bli med, eller bare møt opp på informasjonsmøte/trening!

Følg oss også på facebook (https://www.facebook.com/Fanaalpin) og instagram (https://www.instagram.com/fana_alpin/) for å få ett innblikk i hvor kjekt vi har det trening, samlinger og renn!

fanalpintnettside1

På barnas premisser:

NIFs visjon er «idrettsglede for alle».

Les brosjyren «Idrettens barnerettigheter, bestemmelser om barneidrett.»

Forsikring:

Alle barn som er medlem av lag tilsluttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) eller som deltar i organisert aktivitet i klubbens/lagets regi er forsikret.

Politiattest:

"Idretten skal være et trygt sted å være for alle, og særlig for barn."

Som medlem av Norges Idrettsforbund er vi forpliktet til å innhente politiattest fra alle våre instruktører/trenere. Mer informasjon om politiattest finner du under "Om Fana IL" --> "Øvrig informasjon". 

Instruksjon/trening:

Vi har kompetente trenere med bakgrunn fra aktiv idrettsutøvelse og vil sørge for at de har relevant trenerutdanning som aktivitetslederkurs for barn og trenerkurs fra Norges Skiforbund.

Forpliktelser:

Alpint som idrett krever god oppfølging av foreldre/foresatte, men for de yngste barna og nye medlemmer stiller vi ikke andre krav enn at barna selv mestrer barnetrekket og at foreldre er i nærheten dersom noe skjer.

For å unngå alt for stor aldersspredning i rekruttgruppen ønsker vi at våre yngste medlemmer fyller 6 i løpet av det året de blir medlem, men dette er ikke et absolutt krav.

Konkurranseaspektet:

Aktivitetene for den yngste gruppen er basert på lek og moro på ski. Barn kan om de selv ønsker fra det året de fyller 6 delta i lokale konkurranser. Konkurranse er likevel ikke målet med aktiviteten for barn i denne gruppen.

Fokus er på mestring, fart og tro på egne ferdigheter. Vi lærer barna å trene.

Det er 100% premiering i barneklassene og god stemning blant deltakerne. Rennene for de yngste arrangeres i Eikedalen, på Voss og i Myrkdalen. Terminliste for renn finnes på skiforbundet sine hjemmesider. Ellers er det Spond vi benytter for planlegging av treninger, renn og samlinger

Hva kan Fana Alpin tilby og hva koster det?

Som medlem i Fana Alpin blir du medlem i Fana Idrettslag, årskontingenten for rekrutter under 10 år er i 2021/2022 kroner 350,- til idrettslaget og 2000,-(treningsavgift) til alpingruppen. For de eldste er treningsavgiften 3000,-

Fra skolestart til desember får barna tilbud om en trening i uken på kveldstid.

Vi starter opp på Fana stadion og flytter inn i en hall i nærområdet når det blir kaldt i været.

Barmarkstreningen består av lek og moro med høy intensitet, ballspill og koordinasjonsøvelser.

Etter jul flyttes aktiviteten til Eikedalen der løpere i alderen 10 år og eldre trener to kvelder i uken og rekrutter en gang pr. uke gjennom hele vinteren.

Skisamlinger:

Utover de faste treningene så tilbyr vi regelmessige helgesamlinger gjennom senhøsten og vinteren. Vi starter ofte opp allerede i høstferien med samling på Folgefonna eller på Juvass om det er snø der, og i november drar vi dit hvor snøen kommer tidlig, f. eks Geilo eller Ål. Normalt er dette mest aktuelt for utøvere fra og med U10.

I romjulen, vinterferien og i påsken er det tilbud om trening på Geilo og Voss/Myrkdalen. I mai-juni har vi flere samlinger på Folgefonna, hvorav også de yngste kan delta på en eller to av samlingene. Disse samlingene er ekstra kjekke da vi gjerne bor sammen, og bader og griller etter vi er ferdige på ski.

Samlinger i regi av Fana Alpin koster kroner 150,- pr. dag for de yngste, og 200 kr per dag for de eldste. Resten av aktivitetene dekkes av kontingenten

Hva trenger jeg av utstyr?

De yngste barna klarer seg godt med et par ski, varme klær, hjelm og skibriller.

Twintips er kanskje dårlig egnet til teknikktrening, men ellers fungerer det meste for de yngste.

Brukt utstyr av høy kvalitet kan ofte skaffes til en billig penge.
Her finner du en liten guide om utstyr. 

Bli med på en trening!

Hvis dette høres spennende ut så bli med på en trening eller to, send en e-post til alpin@fanail.no

Fana Alpin

DOKUMENTER OG TILLEGGSINFORMASJON