Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Fana er klar for 1.divisjon etter en strålende kvalifisering Publisert søndag 15 april 2012
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Fana er klar for 1.divisjon etter en strålende kvalifisering

Kl.

Damelaget leverte en fantastisk innsats i helgens kvalifisering. Først ble et fysisk sterkt Volda lag slått med klare 31-21. Deretter spilte jentene kanskje årsbeste og slo Nærbø med hele 44-20. Det var en strålende laginnsats, og vi kunne alle slippe jubelen løs for det historiske opprykket. Dette er første gangen Fana IL har et håndballag i 1.divisjon. Vi gratulerer alle involverte med prestasjonen!

Fana var kommet i pulje med 2.divisjons-vinnerne fra Midt-Norge (Volda) og Sør-Vest Norge (Nærbø). Vinneren av puljen ville rykke opp, mens lag nr.2 ville spille en avgjørende play-off kamp om den siste opprykksplassen mot lag nr.2 i puljen som bestod av Hønesfoss, Rygge og Junkeren. Volda møtte Nærbø i den første kampen i vår pulje. Her var det høy stemning og høyt tempo i kampen. Nærbø trakk til slutt det siste strået og vant 29-28 etter en tett og tøff kamp mellom to gode lag.

Vår første kamp var mot Volda. Volda var et fysisk sterkt lag med mange gode kvaliteter i laget, og ikke minst en fantastisk entusiastisk gjeng på tribunen. Kampen er tett og jevn fra start, og begge lag er skikkelig på hugget. Vi spiller bra og føler at vi ikke helt får den uttellingen vi fortjener i denne fasen (en del offensive avblåsninger), men tar ledelsen med to-tre mål vel halvspilt i omgangen. Bak er jentene gode, fremme er vi litt uheldige. Lagene følger hverandre i den midtre delen av omgangen, og det er en flott temperatur i kampen. De siste minuttene er jentene knallgode og øker ledelsen til 16-11 til pause.

I starten av 2.omgang er jentene rett og slett rågode. Det er herlig forsvar-og målvaktspill som holder høy klasse, og jentene får betalt i form av glimrende offensivt spill. Ledelsen på fem mål blir økt til 21-12 og kampen er avgjort. Volda fighter og står på hele veien, men vi holder avstanden ut matchen og vinner til slutt med klare 31-21 etter en flott kamp. Nivået på målvaktspillet til June Bergesen og Karoline Gjengedal er av høy klasse. Det samme er kvaliteten på det defensive de første 20 minuttene av 2.omgang. Fremover er det mange som melder seg på, og vi får brukt 14 spillere i matchen. Veldig moro er det at alle leverer hele veien! Jentene fortjener også stor ros for den måten de backer hverandre opp på både før, under og etter kampen. Sammen med en liten - men fantastisk engasjert - heiagjeng på tribunen er dette veldig viktig for jentene sin gode prestasjon. Volda er et godt håndballag, og med tanke på den flotte entusiasmen de viser rundt laget hadde det vært hyggelig om de hadde klart opprykket neste år. Kampen var fairspilt, og kampens dommere la seg på en tøff linje der lagene fikk fighte skikkelig. Med seieren til Fana var det dermed duket for en ren puljefinale mot Nærbø senere på dagen.

Kampfakta

Kvalifisering til 1.divisjon kvinner i Øreåsenhallen lørdag 14.april

Fana - Volda 31-21 (16-11)

Spillere Fana: June Bergesen 16 redninger, Karoline Gjengedal 9 redninger, Birgitte Karlsen Hagen 10 mål, Emilie Christensen 5 mål, Elisabeth Lund 3 mål, Emilie Hovden 3 mål, Kristine Henriksen Håland 3 mål, Elisa Christensen 2 mål, Helene Karlsen Alvær 2 mål, Catharina Skorpen Furnes 1 mål, Celine Sivertsen 1 mål, Karoline Holm 1 mål, Kaia Randa Bertelsen og Juliane Moberg 

Toppscorer Volda: Aukse Vysniauskaite 6

Utvisninger: Fana 1x2min og Volda 2x2 min

Dommere: Kim-Andre Hette og Vidar Larsen

 

Etter en pause med påfyll av mat og drikke var det klart for dagens andre kamp mot Nærbø. Siden begge lagene hadde vunnet mot Volda, ville vinneren rykke opp. Forutsetningene var derfor enkle, og begge lag gikk til kampen med stor tro på seier. Nærbø imponerte tidvis i sin åpningskamp mot Volda med høyt tempo og mange fine offensive kombinasjoner. De hadde også fordelen av en lengre pause enn oss. Men dette var kampen hvor jentene hentet frem et fantastisk spill i alle fasene. Det var pånytt målvaktspill i superklassen, forsvaret er fantastisk nesten i hele kampen, og ankomstspillet og det etablerte angrepsspillet er kanskje årsbeste. Jentene leverer på en måte som gjør oss umåtelig stolte. De tar tak i kampen fra start, kjører på hele veien med høyt tempo og vanvittig vilje, og absolutt alle leverer topp prestasjoner. Allerede etter 8 minutter må Nærbø ta time out, da er de bak med fem mål. Men det hjelper fint lite, for dette var kampen jentene virkelig eide. Til pause leder de med smått fantastiske 22-8.

Og de fortsetter det herlige spillet i 2.omgang. Gjennomføringen er kanskje årsbeste, og det i sesongens desidert viktigste kamp. Jentene gir seg ikke før det står 44-20 på tavlen, en vanvittig god prestasjon i en slik kamp. Vi rullerer mye på mannskapet, og samtlige jenter er dønn tilstede. Det viser hvilken fin bredde og dybde vi har i denne spillergruppen. Da kampens meget gode dommere blåser av kampen kan jentene meget velfortjent slippe jubelen og tårene løs - de har klart det historiske opprykket (det er første gang Fana IL har et håndballag i 1.divisjon).

Kampfakta

Kvalifisering til 1.divisjon kvinner i Øreåsenhallen lørdag 14.april

Fana - Nærbø 44-20 (22-8)

Spillere Fana: June Bergesen 15 redninger, Karoline Gjengedal 10 redninger, Birgitte Karlsen Hagen 10 mål, Celine Sivertsen 8 mål, Helene Karlsen Alvær 5 mål, Elisabeth Lund 4 mål, Catharina Skorpen Furnes 3 mål, Emilie Christensen 3 mål, Elisa Christensen 3 mål, Kristine Henriksen Håland 3 mål, Emilie Hovden 2 mål, Karoline Holm 2 mål, Kaia Randa Bertelsen 1 mål og Juliane Moberg 

Toppscorer Nærbø: Monica Risa 6 mål

Utvisninger: Fana 1x2min og Nærbø 2x2min

Dommere: Kristoffer Helgerud og Vegard Lillebuen

 

Vi har en spillergruppe med fantastiske jenter både på og utenfor banen. I helgen var det 15 jenter som reiste til Moss, men vi skal ikke glemme at vi har mange veldig gode spillere som ikke var med i helgen, men som har bidratt og gjort en strålende jobb denne sesongen. Der er på grunn av alle dere at vi nå klarer opprykket. En stor takk også til de flotte supporterne vi hadde med oss i helgen, dere gjorde hjalp jentene på en glimrende måte.

Vi takker Rygge for et flott arrangement og gratulerer samtidig Hønefoss og Rygge med opprykket til 1.divisjon.

Her er resultatene fra kvalifiseringen: http://www.handball.no/p1.asp?p=35609

Her er link til Region Vest sin artikkel om opprykket: http://www.handball.no/p1.asp?p=35627

Her er link til Jærbladet: http://jbl.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=26580

Her er link til Volda sin hjemmeside: http://www.voldahandball.no/#cid=1

 

Hovedtrener Bjørn Risti har gjort en strålende jobb med jentene og fikk velfortjent sjampisdusj!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sist oppdatert 25.11.2015 kl 21:13

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Fana J-99 på treningsleir

Et vellykket opphold på Løkken Idrettssenter der 19 av våre 22 jenter fikk en fin start på sin oppladning tilesongen 2015-16.

Bergen cup 2015 var en flott turnering

Fana 1 var ikke helt fornøyd med å tape finalen mot Tyske SVHU Frogs.

Bra av Fana 2 å komme på 3. plass i 16 års gruppen.

Sølv til Fana J2000 i Bergen Cup

 

Skole ble avløst av Bergen Cup for 13 jenter fra Fana J15. Det var knyttet stor spenning til turneringen som ble arrangert for første gang, og vi gratulerer arrangørene med flott gjennomføring. Håndballjenter og gutter viste stor spillerglede på kunstgresset på Varden i fire dager til ende, og om kvelden fikk de med seg både konsert og diskotek.

Bergen Cup ruller videre

Flott vær og god stemning på dag 3 av Bergen Cup 2015. Vi har mottatt gode tilbakemeldinger på turneringen og opplegget ute på Varden. Kjekt for arrangørklubbene med slik respons. Spillere og publikum koste seg på banene og i området ute på Varden. I morgen er det finalespill hvor Fana sine to lag jenter 15 og jenter 16 skal spille finale inne i Framohallen. 

Bergen Cup 2015

Bergen Cup arrangeres for første gang - torsdag formiddag braker det løs på Varden og i Framohallen. Ta turen til Varden hvor det blir kamper hver dag på kunstgressbanene, åpningsshow torsdag kveld med flere spennende artister, stort telt med servering og annen underholdning m.m. Fana har også hovedansvar for vakthold på Amalie Skram Videregående skole hvor ca 300 tilreisende spillere, ledere og dommere bor under turneringen. Lykke til alle sammen og velkommen til Bergen Cup! Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord