Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Damelaget tapte klart for et meget godt Stord lag Publisert torsdag 26 november 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Damelaget tapte klart for et meget godt Stord lag

Kl.

Det var duket for et toppoppgjør mot opprykksfavoritt Stord i kveld. Fana jentene holdt følge til 8-9, derfra og ut var det mye som manglet, og kontringssterke Stord jenter gav seg ikke før det stod hele 23-37 på tavlen. Mot så god motstand nytter det ikke med 70% innsats, og vi får ta lærdom av dagens kamp. Stord spilte en meget god kamp, og viser at de hører hjemme i 1.div.

Det var et optimistisk Fana lag som tok imot sesongens soleklare opprykksfavoritt Stord i Slåtthaughallen. Men dette ble kampen der vi ble nådeløst straffet for slurv og feil. Vi hadde fokus på tre hovedområder som måtte på plass for å kunne matche Stord; et disiplinert og kollektivt angrepsspill der vi fikk balltempo og var tålmodige, gode returløp fra hele laget og sist handlet det om skuddplassering på nærskuddene.

Starten av kampen er bra, og lagene følger hverandre til 8-8. Deretter gjør vi slurv på alt det overnevnte og Stord scorer 6-7 raske mål på kontra/ankomst fordi vi slurver i angrep, og viljen til å løpe returløp er i beste fall på 90% og det holder ikke mot et meget solid Stord mannskap. Sammen med unødvendige tekniske feil gjør dette at Stord kan gå til pause med ledelse 18-9.

Vi gjentar budskapet i pause, og jentene sier at de skal revansjere seg og vise at de kan følge det vi ble enige om. Starten av 2.omgangen er bra fremover fra vår side. Laget som står første del av 2.omgangen spiller seg til sjanse på sjanse og 9-18 til pause blir til 19-27. Deretter fortsetter vi med å spille oss til sjanse på sjanse fremme, men brenner altfor mange klare sjanser. Bakover kaster vi regelrett bort 2-3 baller rett til Stord spillerne som får score sine enkleste mål denne sesongen. Til slutt ebber kampen ut med en klar Stord seier med hele 14 mål. Stord gjennomfører en meget god kamp og har enkeltspillere som holder høyt nivå i denne kampen. Vi gjennomfører en kamp der vi opptrer lite smart, og gjør dumme feil som vi blir nådeløst straffet for. Det hjelper fint lite at vi fokuserer på hva vi skal gjøre, når jentene ikke følger etter det vi har blitt enige om 100%. Det får være lærdommen fra dagens kamp. Skal vi matche de aller beste må vi heve det kollektive spillet og stå opp for hverandre på en helt annen måte enn vi fikk vist i denne kampen.

Jon Iversen og Bengt Nilsen dømmer en god kamp og har full kontroll på oppgjøret som dessverre aldri ble skikkelig spennende. Stord fortjener ros for en meget solid kamp, og spiller jentene fra øyen i sør slik resten av sesongen blir det 1.divisjonsspill neste sesong.

Vi tar med oss at det er perioder med gode prestasjoner, og vi har sjanser til å score rundt 30 mål også i denne kampen. Det må vi ta med oss sånn at vi kan utvikle spillet vårt videre. Vi skal heller ikke glemme at dette var en kamp der Stord har som målsetting å rykke opp, mens vi som nyopprykket lag skal beholde plassen.

Kampfakta     
Fana -Stord 23-37 (9-18)  
     
Slåtthaughallen torsdag 26.november  

Spillere Fana

Emilie Christensen                    4 mål

Lene Johannessen                    4 mål

Synne Fredheim Aronsen           4 mål

Celine Sivertsen                       3 mål

Kristine Henriksen Håland         3 mål

Hilde Kristine Killingrød             2 mål

Stine Anette Eide                     2 mål

Renathe Elven                          1 mål

Karoline Holm                         

Ina Marie Eide

Katinka Bruun

Kari Lien Olsen

Karoline Gjengedal

June Bergesen

Toppscorer Stord

Marianna Størkson 9 mål, Henriette Hansen 8 mål og Malin Alsaker 7 mål

Utvisninger

Fana 1x2min og Stord 2x2min

Dommere: Jon Iversen og Bengt Nilsen

 

 

 

 

 

 

 

 


Sist oppdatert 16.04.2014 kl 20:56

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Fana atleten 15-19 år samling

Tirsdag 18. er det klart for oppstart og første samling i talentprosjektet Fana-Atleten for aldersgruppen 15-19 år på NIP. Registrering starter kl 16.00 Se vedlagte program og deltakerliste.

PROGRAM      DELTAKERLISTE

1.div Fana - Sola 23-27

Det var gjestene fra Sola som tok med seg poengene hjem til Rogaland etter dagens kamp i Slåtthaughallen. Tapre Fana jenter hadde lenge kampen der de ønsket, men klarte ikke utnytte mulighetene midtveis i 2.omgang. I stedenfor var det Sola som tok føringen, og til slutt vant med 4 mål. Elisa Christensen ble kåret til Fanas best spiller, mens kaptein Elisabeth Lund måtte ut med det som dessverre så ut til å være en alvorlig kneskade.

Fana-Atleten: Testsamling med stor iver

Fredag 22.februar ble samling nummer to gjennomført i Høiehallen ved Fana stadion. Samlingen var en testsamling der alle skulle igjennom øvelser for hurtighet, spenst, styrke og anaerob utholdenhet.

TO SEIRE OG ETT TAP I LANDSSERIEN

Fanajentene møtte i helgen Nordstrand, Randesund og Byåsen til kamp i Slåtthaughallen. I vår første kamp ble Nordstrand for sterk etter at lagene hadde gått til pause med uavgjort 12-12. I andre omgang fikk Nordstrand en luke som ble litt for stor til at Fana klarte å ta igjen ledelsen. Kampen endte 25-23 til Nordstrand som dermed overtok tabbelltoppen i Landsserien. Lørdag kveld møtte vi Randesund. Fana var klart sterkest og vant kampen 28-10. Søndag formiddag var det klart for kamp mot Byåsen. Etter en jevn første omgang, viste Fanajentene godt spill i andre omgang og vant kampen 19-15. Vi klatret dermed opp til en fin 6. plass på tabellen for de 16 beste 18-årslagene i landet.

Tobias Jetmundsen tatt ut på Bylaget

Denne sesongen har Fana for første gang utøvere på både jentene - og guttene sitt bylag. Tobias Jetmundsen (14 år) er den første guttespilleren fra Fana som er tatt ut på NHF Region Vest sitt Bylag. Tobias har hatt en veldig fin utvikling siden han ble en del av Fana miljøet for 3 år siden. Tobias kom fra Apeltun, hvor han startet å spille håndball, og gjennom samarbeidet mellom de to klubbene, fortsatte han utviklingen i Fana drakten. Bylagsturneringen spilles 28.feb-2.mar i Trondheim. Vi ønsker Tobias lykke til med mesterskapet!Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord