Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Damelaget tapte klart for et meget godt Stord lag Publisert torsdag 26 november 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Damelaget tapte klart for et meget godt Stord lag

Kl.

Det var duket for et toppoppgjør mot opprykksfavoritt Stord i kveld. Fana jentene holdt følge til 8-9, derfra og ut var det mye som manglet, og kontringssterke Stord jenter gav seg ikke før det stod hele 23-37 på tavlen. Mot så god motstand nytter det ikke med 70% innsats, og vi får ta lærdom av dagens kamp. Stord spilte en meget god kamp, og viser at de hører hjemme i 1.div.

Det var et optimistisk Fana lag som tok imot sesongens soleklare opprykksfavoritt Stord i Slåtthaughallen. Men dette ble kampen der vi ble nådeløst straffet for slurv og feil. Vi hadde fokus på tre hovedområder som måtte på plass for å kunne matche Stord; et disiplinert og kollektivt angrepsspill der vi fikk balltempo og var tålmodige, gode returløp fra hele laget og sist handlet det om skuddplassering på nærskuddene.

Starten av kampen er bra, og lagene følger hverandre til 8-8. Deretter gjør vi slurv på alt det overnevnte og Stord scorer 6-7 raske mål på kontra/ankomst fordi vi slurver i angrep, og viljen til å løpe returløp er i beste fall på 90% og det holder ikke mot et meget solid Stord mannskap. Sammen med unødvendige tekniske feil gjør dette at Stord kan gå til pause med ledelse 18-9.

Vi gjentar budskapet i pause, og jentene sier at de skal revansjere seg og vise at de kan følge det vi ble enige om. Starten av 2.omgangen er bra fremover fra vår side. Laget som står første del av 2.omgangen spiller seg til sjanse på sjanse og 9-18 til pause blir til 19-27. Deretter fortsetter vi med å spille oss til sjanse på sjanse fremme, men brenner altfor mange klare sjanser. Bakover kaster vi regelrett bort 2-3 baller rett til Stord spillerne som får score sine enkleste mål denne sesongen. Til slutt ebber kampen ut med en klar Stord seier med hele 14 mål. Stord gjennomfører en meget god kamp og har enkeltspillere som holder høyt nivå i denne kampen. Vi gjennomfører en kamp der vi opptrer lite smart, og gjør dumme feil som vi blir nådeløst straffet for. Det hjelper fint lite at vi fokuserer på hva vi skal gjøre, når jentene ikke følger etter det vi har blitt enige om 100%. Det får være lærdommen fra dagens kamp. Skal vi matche de aller beste må vi heve det kollektive spillet og stå opp for hverandre på en helt annen måte enn vi fikk vist i denne kampen.

Jon Iversen og Bengt Nilsen dømmer en god kamp og har full kontroll på oppgjøret som dessverre aldri ble skikkelig spennende. Stord fortjener ros for en meget solid kamp, og spiller jentene fra øyen i sør slik resten av sesongen blir det 1.divisjonsspill neste sesong.

Vi tar med oss at det er perioder med gode prestasjoner, og vi har sjanser til å score rundt 30 mål også i denne kampen. Det må vi ta med oss sånn at vi kan utvikle spillet vårt videre. Vi skal heller ikke glemme at dette var en kamp der Stord har som målsetting å rykke opp, mens vi som nyopprykket lag skal beholde plassen.

Kampfakta     
Fana -Stord 23-37 (9-18)  
     
Slåtthaughallen torsdag 26.november  

Spillere Fana

Emilie Christensen                    4 mål

Lene Johannessen                    4 mål

Synne Fredheim Aronsen           4 mål

Celine Sivertsen                       3 mål

Kristine Henriksen Håland         3 mål

Hilde Kristine Killingrød             2 mål

Stine Anette Eide                     2 mål

Renathe Elven                          1 mål

Karoline Holm                         

Ina Marie Eide

Katinka Bruun

Kari Lien Olsen

Karoline Gjengedal

June Bergesen

Toppscorer Stord

Marianna Størkson 9 mål, Henriette Hansen 8 mål og Malin Alsaker 7 mål

Utvisninger

Fana 1x2min og Stord 2x2min

Dommere: Jon Iversen og Bengt Nilsen

 

 

 

 

 

 

 

 


Sist oppdatert 06.05.2016 kl 18:44

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Fana vant mot Volda

Thea, Erlend og Ingrid-Liv jubler etter at Volda ble slått 23-20 i Slåtthaughallen i ettermiddag. En viktig seier for Fana som gir god avstand ned til nedrykkslagene og ro til å jobbe godt fremover mot nye tøffe kamper i 1. divisjon. Fana ledet 14-13 til pause. I 2. omgang gikk Volda opp i ledelse 19-15 før jentene bestemte seg for å tette igjen bak og samtidig putte ballen i noten i andre enden. Det endte med to nye poeng og godt fornøyde spillere og tilskuere i hallen. Neste kamp hjemme er 7. februar mot Flint Tønsberg, vi sees!

FANA - VOLDA LØRDAG 23. JAN KL 14.00

Lørdag 23. jan kl 14.00 er det klart for årets første hjemmekamp i 1. divisjon. Etter seier borte mot Fjellhammer og tap borte mot Njård, er det en motivert gjeng som ønsker å plukke to nye poeng. Vi møter et hardtkjempende Voldalag som helt sikkert vil gjøre sitt ytterste for å hindre Fana-seier. Med poeng i denne kampen vil Fana ta et stort skritt mot en sikker plassering i årets serie. Velkommen til Slåtthaughallen på lørdag! 

Flott borteseier mot Fjellhammer

Fana vant i kveld 31-28 mot Fjelhammer. Til pause var stillingen 15-15. Det rapporteres om en kamp hvor lagene byttet på ledelsen frem til begynnelsen av 2. omgang hvor Fana fikk et initiativ som de ikke gav fra seg. Fana fikk med denne seieren en fin revansj for det sure ettmålstapet mot Viking før jul. Vi er nå på 6. plass i 1. divisjon og har alle muligheter for å sikre nye poeng i de kommende kamper mot Njård i Oslo neste helg og hjemme i Slåtthaughallen 23. januar mot Volda. Gratulerer til jentene og trenerne!

SAKSLISTE ÅRSMØTE

Årsmøte 2016 avholdes i Slåtthaughallen torsdag 18. februar 2016 kl 19.00. Se saksliste nedenfor. Velkommen!

Julecup Jenter 08

Året ble avsluttet med stil i årets siste kamperNyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord