Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
God påmelding til Fanalekene 2012 Publisert onsdag 11 april 2012
/   Skrevet av Anita Bolstad Raa

God påmelding til Fanalekene 2012

Kl.

Da er perioden for etteranmeldinger over og vi har registrert vel 260 deltakere med 850 starter. Dere kan den endelige startlisten her.

Det blir pause-aktiviteter, god kiosk, trekning av flotte gevinster og god premiering.
Velkommen!


Sist oppdatert 27.03.2015 kl 06:11

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Meld på til Kengurukarusell-2

Torsdag 12. februar er det klart for den andre Kengurukarusellen i Leikvanghallen. Da er det høyde, tresteg og kule alle klasser. Anbefaler at flest mulig benytter online påmelding før onsdag, via Min Idrett eller Fanas påmeldingsskjema. De som ikke rekker å melde seg på i forkant, kan melde seg på før kl 17.30 ved fremmøte.

Nye og gamle dommere og funksjonærer er klar for å ta imot dere - velkommen!

Tidsskjema:
Stevnet starter kl 18. Vi kommer tilbake med mer info om tidsskjema innen dagen før.

God jul og godt nytt år!

Vi vil ønske medlemmer, trenere og alle som har bidratt i året som har gått en riktig god jul og et godt nytt år. Håper dere nyter julen!

Vi ser frem til et nytt år fylt med aktivitet og nye gode prestasjoner.

Julehilsen fra hovedstyre og administrasjonen i Fana IL.

 

Hyggelige juleavslutninger

Denne uken har det vært juleavslutninger for alle treningsgruppene. Her er noen små glimt derfra.

Vi ønsker dere alle en GOD JUL og et riktig GODT NYTT ÅR!

Juleferie

Mandag og tirsdag uke 51 har rekruttpartiene siste treningsdag før jul. Det blir da en liten juleavslutning med pepperkaker og julebrus :-)
Utviklingssgruppen avslutter lørdag 20. desember med vanlig trening i Høiehallen, grøt og julebrus. Gi beskjed til trener om hvem som kommer :-)
Satsingsgruppen har eget program fra trener med treningstider også i romjulen. Men det blir også nissegrøt og julebrus for disse lørdag!

Første trening etter jul for rekruttene og utviklingsgruppen blir mandag 5. januar.

Styret ønsker alle en riktig fin jul og et riktig godt nytt år!

Spreke julegaver!

25 % rabatt på alle ordinære varer! Ta med medlemskortet ditt og benytt muligheten til å kjøpe sporty julegaver til hele familien på MX Sport Laguneparken. 

Høstens første kastsamling

Søndag 16.november samlet vi utøvere til den første åpne kastsamlingen på Fana Stadion/Høiehallen. Takk til Endre Raa, Per Åge Liland og Kirsti Lysaker som stilte som trenere på dagens øvelser; spyd og kule. Det var ivrige utøvere som hørte godt etter. Jeg hørte flere ganger: "Bare en gang til!"

Dag Rasmussens forbildepris

Årsfesten i Ytrebygda Kultursal ble en suksess med fullsatt sal, prisutdelinger, lotteri og stor stemning! Dag Rasmussens forbildepris ble delt ut for første gang. Sondre Vie Ytrearne (bilde) vant den gjeve prisen og fikk den overrakt av Petter Rasmussen.

Gladsak!

Vår gode samarbeidspartner Frende Forsikring har landets mest fornøyde forsikringskunder! Dette viser en undersøkelse gjennomført av Epsi Norge. 

Inspirerende samling i Fana-Atleten

Tirsdag ble det gjennomført nok en samling i Fana-Atleten. Over 100 deltakere hadde tatt turen til Amfiet på Rådalslien Skole for å få med seg kveldens foredrag. 

Årsbesteresultater og klubbrekorder

Da er kretsstatistikk-rapporten sendt inn fra Fana IL og alle besteresultatene er lagt ut på nettsiden under Statistikk.

Det er notert 38 klubbrekorder i 2014. Dette er oppdaget ved manuell gjennomgang, så sjekk gjerne om vi har fått med oss alle klubbrekordene som er satt!
Finner du noen mangler, send mail til friidrett@fanail.no - slik at vi får korrigert det innen diplomene lages til Årsfesten:-)

Påmelding til Årsfesten slår alle rekorder!

Fredag 14. november feirer vi oss selv i Kultursalen i Ytrebygda. 247 har meldt seg på innen fristen gikk ut i går, så dette blir tidenes årsfest!

Festen starter kl 18.30, men vær ute i god tid da det er mange som skal finne sine plasser innen vi starter.
Husk å ta med kontanter til vårt loddsalg! Mange fine gevinster :-)

Bakervarene og kaffekannene som du har med, leverer du i luken i gangen rett innenfor inngangsdøren.
Oppfordrer flere til å ta med pizzasnurrer/påsmurte rundstykker, da det er flest kaker som er meldt.

Her er link til kart for å finne frem - Lokalene ligger i Skranevannet skole, vis-a-vis Sandslihallen.
Oppfordrer til samkjøring - begrenset med parkeringsplasser.

Så da gleder vi oss til fredag - Velkommen!

 

Idrettsskole: Fortsatt noen ledige plasser!

Meld barna på idrettsskole - oppstart etter høstferien. Vi har fortsatt noen ledige plasser til Fana ILs idrettsskole. Lek og allsidig aktivitet vil prege tilbudet, og det blir en innføring i ulike idretter som friidrett, skøyter, turn/dans og ballspillidretter. 

 

Vil du bli dommer?

Hordaland friidrettskrets dommerutvalg arrangerer Kretsdommerkurs i oktober og november 2014. Kursene her i Bergen vil bli holdt i Leikvang Friidrettshall og på Idrettens Hus, Brann stadion. Kurset går over to kvelder og er gratis for deltakerene. Noe for deg som er interessert i friidrett?

Påmelding felles reiser

All påmelding til felles reiser vil fremover gjøres ved å svare på påmeldingsskjema lagt ut på vår hjemmeside. Her vil det også gjøres tilgjengelig for andre å se hvem som har svart slik at dere kan se hvem andre som har meldt seg på. Dette legges ut under menyen STEVNER og annonseres også på vår Facebook gruppe. 

Førstemann ut er påmelding til felles reise ifm UM innendørs i Ulsteinvik i mars.

Bergenslekene 2014

Det ble dessverre en våt fornøyelse under Bergenslekene på Leikvang lørdag, men søndag ble det igjen flotte forhold. Vi kan trekke frem Emma Abotnes (J12) som gjorde rent bord i sine individuelle øvelser og Filip Bøe (G14) som løp en sterk 200m på 23,41. Se hele resultatlisten her.

rekruttstevne i strålende vær!

Mandag 15. september inviterte Fana IL til stevne for rekrutter på Fana Stadion. Et strålende vær innbydde til god innsats fra glade barn som løp 60m og hoppet lengde og blide foreldre som heiet. Det ble totalt registrert 189 starter og BRIO Lagunen stilte opp med fine premier til alle utøverne!

16 medaljer under PEABlekene

Et strålende vær oppfordret utøverne fra fire kretser til å yte sitt aller beste under helgens PEAB-leker på Osterøy. Fana IL hadde en stor tropp med utøvere og de leverte gode plasseringer og bidro sterkt til at Hordaland ble klart beste krets!

Sølv og to bronse i UM

Inge Eide Johnsen (G16) og Målfrid Pettersen Lunde (J17) sikret sølv og bronse til Fana IL under Ungdomsmesterskapet i Haugesund fredag. Inge tok sølv i høyde med 1,86 og Målfrid ble tredje i tresteg med 11,04. Lørdag fulgte Målfrid opp med bronse på 300m hekk. Vi gratulerer!

Sterke rekorder under KM!

Fana IL er stolte over at vi på godt vis klarte å arrangere helgens KM på Fana Stadion! Fana stadion var pyntet til å ta imot ca 300 deltakere. Det ble en helg med strålende forhold, sol, medvind og en mengde imponerende resultater. Fana utøverne leverte både norsk aldersrekord, flere klubbrekorder og flust med personlige rekorder!

Takk til alle som stilte opp og hjalp til - sammen er vi gode :-)

Flotte forhold under andre dag av KM

Resultater fra andre dag av kretsmesterskape 2014 kan sees her, samt Anitas bilder. Fanas jenter 13-14 vant 4x100m stafetten (bildet),

Norsk aldersrekord av Filip under KM!

Filip Bøe (G14) fra Fana IL satte ny norsk aldersrekord på 200m under første dag av KM 2014 med et løp på 23,18! Et fenomenalt løp som forbedret rekorden hele 39 hundredeler! Også Beatrice Nedberge Llano (J17), Laksevåg, satte norsk aldersrekord i kveld, i slegge 3kg med resultatet 69,56! Mange flere gode resultater ble levert i kveld tross noe regn og fuktig vær. Se resultater og noen bilder.

Gjør deg klar for KM på Fana Stadion!

Fana IL er inne i siste dagers forberedelser før helgens kretsmesterskap på Fana Stadion for aldersbestemte klasser og senior utøvere. 300 deltakere er påmeldt til stevnet som begynner fredag og avsluttes søndag.  Hordalands beste friidrettsutøvere samles til dyst og vi venter oss mange sterke prestasjoner og mye idrettsglede!

Tidsskjema for dagene, samt startlister kan du se nærmere på her.

Velkommen til foreldremøte i friidrettsgruppen

Friidrettsgruppen arrangerer som vanlig foreldremøte i Pokalrommet på Fana stadion nå som høstens trening er i gang. Velkommen til en times samling mens utøverene trener på banen ved siden av! 

Sølv i NM til Sindre Almsengen

Sindre Almsengen fikk sølv i søndagens tresteg finale under NM på Jessheim. Med et hopp på 15,47m var han 6cm bak lengstehoppet til vinneren Vetle Utsi Onstad. Dette ble dermed Fana ILs første NM medalje siden 1987!

Filip satte Norsk aldersrekord på 80m!

Under DN Galan Youth på Stockholm stadion i dag 23. august, løp Filip Bøe (G14) inn til gull og ALDERSREKORD på 80m på den sterke tiden 9,50! Vetle Raa Ellinsegn (G14) fulgte opp med sølv i høyde med 1,80 og Målfrid Pettersen Lunde (J17) tok bronse i tresteg med 10,76. Se flere resultater fra Stockholm og fra Gneistspelen på Fana Stadion.

Tre Fana utøvere til NM i helgen

Fana IL har tre deltakere med i helgens NM på Jessheim. Det er Brede Raa Ellingsen, Sindre Almsengen og Amalie Skage som skal forsvare Fana-fargene i henholdsvis høyde og tresteg. Brede og Amalie har slitt med skader tidligere i sesongen og Sindre har hatt litt problemer med teknikken, så det blir spennende å se om de klarer å forsvare medaljene fra fjorårets norgesmesterskap!

Ytterligere 45 utøvere deltar i helgen på stevner i Bergen og i Stockholm.

Lykke til!

Kursing for nye skribenter på hjemmesiden

Torsdag 28. August kl. 1830-2030 vil det bli holdt kurs for nye skribenter på hjemmesiden til Fana IL. Kurset vil holdes på NIP. Hvis du ønsker å delta på dette må du melde fra til Camilla(camilla@fanail.no) eller til leder av egen gruppe. Påmeldingen må være inne senest 27. August.
NB! Husk å ta med PC.

Vel møtt!

Høstens trening starter denne uken

Mandag 18. august startet treningsgruppene opp igjen etter sommerferien. Rekrutt-1, Utviklings-, Satsings- og Ungdomsgruppen startet opp i kveld på Fana Stadion. I morgen tirsdag starter også Rekrutt-2. Store grupper med mange nye og ivrige ansikter var i sving i dag.

Velkommen til en ny treningsperiode - og til høstsesongens stevner!

Gøy Idrettsskole denne uken

Fana IL arrangerer denne uken idrettsskole for 8-12 åringer på Fana Stadion for ca 40 deltakere. Hovedtrener var i år Jens Martin Fjærestad Bolstad. Han var med på første kull av "Ung Leder" i 2012 som arrangeres av Norges Friidrettsforbund. Med seg hadde han to hjelpetrenere i Målfrid Pettersen Lunde og Cathrine Harris. Begge er aktive friidrettsutøvere i Fana IL og er engasjerte i leder/trenerrollen.

Målfrid eneste deltaker i jr.NM 8.-10. aug

Målfrid Pettersen Lunde (J17) deltar i helgens jr. NM som arrangeres i Fredrikstad som eneste deltaker fra Fana IL. Hun deltar i tresteg og 800m.

Vi ønsker Målfrid lykke til!

14 Fana-utøvere uttatt til PEAB-lekene!

PEAB-lekene arrangeres denne helgen 13.-14. september på Osterøy. Det er et arrangement for 13-14 åringene hvor kretsen gjør uttaket og er samtidig en kretskamp hvor Hordaland tradisjonelt sett har vært sterkest og vunnet. Utøverne reiste samlet fredag og overnatter på skole og er også et sosialt arrangement. I år kommer hele 14 av 49 utøvere for Hordaland fra Fana IL!

Lykke til!

Hekketrening med Petar Vukicevic

Ferien er i full gang, men på Fana stadion fikk noen av de som ikke hadde reist bort muligheten til å lære hekkeløp fra en av Norges fremste eksperter forrige uke.

Egen nettside med info om KM er klar

Fana IL ønsker velkommen til årets kretsmesterskap på Fana Stadion 29.-31. august!
Online påmelding er åpnet.

Se invitasjon og mer informasjon om stevnet på våre nettsider.

4 Bestemannspremier til Fana

Per, Vetle, Emma og Emily stakk av med fire av bestemannspremiene under Hardanger Friidrettsfestival i helgen! En flott friidrettshelg i vakre Strandebarm.

Sterk 100m av Filip!

Flere Fana-utøvere deltok på seriestevnet til IL Fri på Arna Idrettspark onsdag 2. juli. Selv uten konkurranse løp Filip Bøe (G14) en superrask 100m på 11,81, kun 1 hundredel etter klubbrekorden til Jørn Birkenes fra 1988!

Inntak friidrett 2014/2015

Lyst til å prøve friidrett? Fana IL friidrett starter opp igjen treningen etter sommerferien 18. august, og ønsker gamle og nye medlemmer velkommen!  I år innfører vi nye regler for inntak, for å sikre at vi får tatt i mot alle på en god måte samtidig som eksisterende medlemmer får bygge videre på det grunnlaget de  alt har skaffet seg. 

Sterke prestasjoner under VU-Spelen!

Våre gode Fana representanter kommer hjem fra VU-Spelen med 2 gull, 5 sølv og 1 bronsemedalje i kofferten, samt 7 klubbrekorder, flere personlige rekorder og mange positive opplevelser. WOW for en flott gjeng!

Her får Emma sin sølvmedalje på 200m.

Gull til Per Bucher Johannessen i VU-Spelen

Da er første dag av VU-Spelen unnagjort!  Mange gode Fana-resultater i dag, til tross for en litt trøblete reisedag i går for mange.

Vi gratulerer særlig Per Bucher Johannessen, som tok GULL på 60 m hekk i klassen G12 med den flotte tiden 9,73 - virkelig et resultat i toppklasse!  Han forbedret sin personlige rekord og klubbrekord fra 10,40 i dette løpet! Vi gratulerer også Adele Marie Hauge, som forbedret sin egen klubbrekord på 600 m i klassen J12 og Carl Erik Landsvik som knuste den 35 år gamle klubbrekorden på 600m med over 3 sek!

20 utøvere til Världsungdomsspelen

Torsdag reiser 20 Fana-utøvere med trenere og foreldre til Gøteborg for å delta i VU-Spelen på Nya Ullevi stadion. Årets stevne er det største arenastevnet i svensk friidretts historie med deltakelse fra 20 nasjoner, 375 klubber og 8200 starter! Her ser vi noen av utøverne som reiser, samt et par som skal delta på Ulvikleikane samme helg.

Vi ønsker Fana-folket LYKKE TIL!

Sindre på 8.plass i lag-EM

Sindre Almsengen, Fana IL, hoppet 15.20 i tresteg og kom på 8. plass i helgens EM for lag i Tallin. Dette var gode poeng for Norge som rykket opp i Super-League til neste år!

Medaljer fra Veteran NM

Anne-Gunn W. Eriksen (KV45-49) deltok I helgen I Veteran-NM på Ravnanger Idrettspark; Askøy. Det var rundt 270 påmeldte, med aldersspenn fra 35-85 år, og stort sett sol og fint vær med til tider sterk vind.

Sindre uttatt til lag-EM

Sindre Almsengen er tatt ut til å representere Norge i EM for lag i Tallin, Estland kommende helg. Sindre skal hoppe tresteg og er den første siden midten av 80-tallet som representerer Fana IL på friidrettslandslaget. Klubben gratulerer med uttaket!

Sommeravslutning i hundre!

I et strålende sommervær samlet friidrettsfolket seg til avslutning på Fana Stadion. Et imponerende skue var det når over 120 Fana-utøvere varmet opp på indre bane assistert av 13 trenere! Vi snakker om den røde Fana-bølgen :-)

Tyrvinglekene 2014

Nydelig sommervær gav årets Tyrvingleker på Nadderud stadion 13.-15. juni en flott ramme for gode prestasjoner og positive opplevelser. Fana IL deltok med 22 utøvere på stevnet med 1700 deltakere fra hele landet. Og våre utøvere kommer hjem igjen med hele 9 gull, 6 sølv og 4 bronsemedaljer! Klubbrekorder ble satt av Emma Abotnes (J12) og Emily Solem-Young (J14) på henholdsvis 200m og høyde. Filip Bøe og Per Bucher-Johannessen løp utrolig sterke 200m løp, men som ikke ble godkjent grunnet for sterk medvind.

Sommeravslutning mandag 16. juni

Vi inviterer ALLE friidrettsutøverne i Fana IL til felles sommeravslutning på Fana Stadion mandag 16. juni i treningstiden fra kl 17-19.
Kle deg i Fana-tøy, kom og bli med! Det blir lagbilde, trenerbilde og foreldrebilde. Det blir lagkamp og alle får brus og noe godt å spise (som foreldre tar med).

Velkommen :-)

Glimrende sesongstart for Sindre i tresteg

Sindre Almsengen som satser mot EM i Zürich, sesongdebuterte søndag i tresteg under Framolekenes  siste dag. Han fikk da sin beste sesongdebut 'ever' og hoppet gode 15,82m. Dette lover bra! Vetle Raa Ellingsen (G14) fulgte opp med årsbeste i høyde med 1,81.

Emma over 1000 poeng i to øvelser

Det ble levert sterke resultater også lørdag under Framolekene. Emma Abotnes (J12) stod for noen av de beste prestasjonene med sitt 60m løp på 8,54 og lengde på 4,70, som begge gir over tusen poeng etter Tyrvingtabellen.

kretsaldersrekord av Filip på 200m!

Norna Salhus arrangerer i helgen sitt tradisjonsrike FRAMOleker på Fana Stadion. Fana IL har over 80 påmeldte fra egne rekker og det ble topp resultater allerede fredag. Ny kretsaldersrekord av Filip Bøe (G14) på 200m med 23,75, to resultater over 1000 poeng og flere nye klubbrekorder!

Tidsskjema Framolekene

Nå er tidsskjema for FRAMOlekene lagt ut på arrangørens nettside. Sjekk når du skal starte og møt opp senest 60 min før første øvelse. HUSK å krysse av på LØP med en gang du kommer - senest 45 min før løpet starter og hent startnummeret. Fana setter opp Fanaflagg på tribuneområdet og vi kan samle oss rundt her.

Lykke til - HEIA FANA IL!

Mizuno sko-kveld onsdag 4. juni

Som annonsert for litt siden, har Fana IL fått avtale med Mizuno om kjøp av sko via MX Sport Laguneparken. Onsdag 4. juni fra kl 17-21 bemanner MX Sport opp butikken, har god tilgang på ulike modeller og alle sko, inkludert spesialsko til løp, hopp og kast kan bestilles til 30% avslag.

Benytt denne sjansen til å få et godt skokjøp! Husk medlemskortet.

fanautøvere med gode resultater

Denne helgen deltok utøvere fra Fana IL i Romerikslekene på Lillestrøm og Mailekene i Haugesund. Filip Bøe (G14) satte østlendingene på plass på både 100m og 200m da han vant på tiden 12,04 og 24,14. I Mailekene ble det bestemannspremier på både Emily Solem-Young (J14) og Vetle Raa Ellingsen (G14) for sine resultater i høyde.

Gode tilbud hos MX Sport

Rause tilbud - 25% rabatt - stikk innom og se hva de har!

Her er kan du se plakaten.

Kretsens årbok nå tilgjengelig

Denne lille viktige boken - ÅRBOKA - er nå også tilgjengelig i elektronisk versjon. Du finner den under menyen HVA/MATERIELL.

Ny klubbrekord i slegge

Karsten A. Karlsen (G14) satte søndag 18. mai ny klubbrekord i 4kg slegge under AKS-leikane på Knarvik stadion. Vi gratulerer!

Presseklipp om Karabinlekene

Les gode artikler fra helgens Karabinleker som er linket opp under Presseklipp på våre nettsider!

Fana IL på ditt Visakort

Vår hovedsamarbeidspartner Sparebanken Vest tilbyr nå bankkort med Fana IL logo. Følg henvisningen fra Sparebanken Vest- så får du det tilsendt.  «Vårt lag-Vår identitet»  
 
Noe du ellers lurer på innenfor bank eller forsikring, ta kontakt med bankens filial i Lagunen.

"Vår samarbeidspartner, Frende Forsikring er kåret til Norges beste på skadeoppgjør og er gjentagende ganger blitt best i test på  reise- og barneforsikring. Ta kontakt med rådgiver hos SPV Lagunen og få et tilbud på forsikring fra Frende. Det kan lønne seg."

https://www.frende.no/Global/LogoTypes/logo_frende.gif

SparebankenVest støtter hvert år små og store organisasjoner som skaper lokalt engasjement.
Logg deg på nettbanken, og lag ditt eget Fana IL visakort.spv.no/05555

Sterk avslutning på Karabinlekene

Søndag fortsatte med strålende vær og sterke prestasjoner. Totalt gjennom helgen ble det oppnådd over 1000 poeng i hele 25 øvelser og Fanas egne utøvere stod for hele 8 av disse. Totalt var 415 deltakere påmeldt til vel 1400 starter og totalt var 130 Fana-utøvere påmeldt til lekene. 9 nye klubbrekorder ble satt og ca 150 funksjonærer har vært i sving gjennom helgen. Wow - dette var gøy!

Resultater i toppklasse!

Utøverne vartet opp med sterke prestasjoner under Karabinlekene på Fana Stadion som lå badet i sol! Det ble mange imponerende resultater i dag, se nærmere i resultatlisten.

Klarte VM kravet under Karabinlekene

Det ble oppnådd fantastiske resultater under første dag av Karabinlekene! Beatrice Nedberge Llano (17) og Eirik Greibrokk Dolve (19) klarte kravet til U19 VM til sommer i henholdsvis slegge og stav.

Treningsleir Fanahytten

Første uken av skolens sommerferie arrangerer ungdomsrådet sin vanlige treningssamling på Fanahytten. Samlingen er åpen for ungdommer mellom 12 og 19 år.

Rekorddeltakelse til årets karabinleker!

Da er startlisten klar etter at fristen for etteranmelding er passert. Over 400 deltakere er påmeldt, i underkant av 1400 starter og 130 egne Fana-deltakere påmeldt!

Ta en sjekk at du har kommet med - deltakerliste pr klubb samt oversikt pr øvelse og klasse. Send en mail til pamelding@fanail.no om det er noe som ser feil ut.

Tidsskjema FREDAG - LØRDAGSØNDAG er klart.

Ny lisensordning for friidrett

Alle mellom 13-80 år som deltar i arrangementer i regi av lag tilknyttet Norges Friidrettsforbund må ha lisens. Velg mellom engangslisens og helårslisens.

Hovdingleikane

Lørdag 3. mai deltok noen få av våre utøvere på Hovdingleikane på Leikvang stadion i Åsane.

Fire kretsmestere i terrengløp

IL Frisk stod i dag for KM i terrengløp for aldersklassene 11 - 14 år ved Lynghaug skole i Fyllingsdalen. Det ble hele fire gull og flere pall-plasseringer på Fana-utøverne i dag! Her ser vi Victoria Sætersdal og Olav S. Mønstre som vant 14-års klassen.

Meld deg på til karabinlekene!

Minner om påmelding til vårt eget stevne Karabinlekene 9.-11. mai på Fana Stadion! Frist for påmelding er søndag 4. mai. Etteranmeldinger godtas mot dobbel startkontingent inntil 7. mai, men ikke etter dette.

Velkommen til spennende dager og god kappestrid på stadion :-)

Vi er i gang med sesongen

Sesongens første kastkarusell på Skansemyren ble arrangert lørdag. Fire Fana utøvere deltok og det ble til og med satt klubbrekord i slegge (2kg) av Birk Bell Lysaker.

Treningsleir i Fuengirola Påsken 2014

Friidrettsgruppen er på treningsleir med elitegruppen, ungdomsgruppen og satsingsgruppen 13+ i Fuengirola på Costa del Sol i Spania. Totalt består gruppen av nesten 40 personer med utøvere, trenere og foreldre.

Topp innsats av rekruttene

7 rekruttlag fra Fana IL gjorde en strålende innsats under tirsdagens stafett Tveitevannet Rundt! Her var det full innsats og mange fornøyde ansikter å se :-)

TRENINGSLEIR i Spania i påsken

Over 20 av våre utøvere i satsings-, ungdoms- og elitegruppen drar kommende lørdag på en to ukers treningsleir til Fuengirola, på solkysten av Spania.

Trening før og etter påske

Se informasjon vedrørende siste trening før påske og  oppstart etter påskeferien for følgende treningsgrupper.

Styret i friidrettsgruppen ønsker alle sine utøvere, trenere, foresatte og støttespillere en riktig GOD PÅSKE!

Sølv i terreng NM til August Sandnes

August Sandnes (G15) løp inn til en sølvmedalje i NM terrengløp (2km) på Stord i helgen! En flott prestasjon for løperen som vanligvis går langrenn.
Vi håper å se mer til han også på lengre løp inne på bane.

Gratulerer så mye!

Mizuno sponser Fana IL

Fana IL har inngått en avtale med Scan Trade som har agenturet på Mizuno i Norge gjennom vår eksisterende samarbeidspartner MX-sport i Laguneparken på levering av joggesko og spesial-sko.

Gull til jentene i Fristafetten

Fana IL stilte med hele ni lag under kveldens Fristafett, deriblant fem rekruttlag. Jentene i klasse 11-14 år (bilde) satte ny løyperekord og og slo Gneist som har vært suverene senere år. Vi gratulerer!

KM terrengløp 15 år og eldre på Stavollen

August Sandnes (G15) var eneste deltaker fra Fana IL i dag da han løp inn til en flott sølvmedalje under KM i terrengløp. Han er aktiv i langrennsgruppen på vinteren, men viser her at han jammen kan løpe uten ski også! Vi gratulerer!

Gavekort til friidrettsutøvere på årsmøtet

På Fana ILs årsmøte i hovedlaget ble det i kveld delt ut idrettsstipend og gavekort til lovende utøvere i de ulike gruppene i klubben vår med ønske om fortsatt motivasjon og satsing fremover. Christopher Lawther, Inge Eide Johnsen og Målfrid Pettersen Lunde fra friidrettsgruppen ble gjort stas på og fikk hvert sitt gavekort på 2000kr fra MX Sport for sine gode resultater i 2013 og i årets UM innendørs.

Vi gratulerer!

Fana atleten 15-19 år samling

Tirsdag 18. er det klart for oppstart og første samling i talentprosjektet Fana-Atleten for aldersgruppen 15-19 år på NIP. Registrering starter kl 16.00 Se vedlagte program og deltakerliste.

PROGRAM      DELTAKERLISTE

resultater Kengurukarusell-2

Fredag kveld var det 106 starter fordelt på øvelsene høyde, lengde og kule. Ingen resultater som utmerket seg blant de eldste, men mange gode prestasjoner blant den yngre garde.

Seks medaljer til Fana under UM i helgen!

Våre syv utøvere som deltok i Ungdomsmesterskapet i Bærum Idrettspark i helgen kommer hjem med en sølv- og fem bronsemedaljer. På mesterskapets siste dag var det Inge (høyde) og Målfrid (1500) som kapret hver sine 3. plasser. Målfrid står da igjen med hele tre medaljer fra mesterskapet!

Vi gratulerer Christopher, Kristian, Inge og Målfrid med flotte pallplasseringer!

Tre nye UM medaljer lørdag!

Sølv til Christopher (G16) i lengde,  og bronsemedaljer til Kristian (G17) og Målfrid (J17) på henholdsvis kule og 800m!

Vi gratulerer så mye :-)

Gull for Anne-Gunn i nordisk mesterskap veteraner

Anne-Gunn W. Eriksen (K45-49) deltok i helgen i Nordisk mesterskap innendørs for veteraner i Haugesund. Hun tok gull i høyde med ny pers på 1,24, samt fikk flere sølv. I høyde uten tilløp som var innlagt NM-øvelse, perset hun til 1,13 og vant også her.

Vi gratulerer med god innsats og mange medaljer!

Bronse til Målfrid på UMs første dag

Målfrid Pettersen Lunde (J17) hoppet 10,68m i tresteg og fikk med det en fin bronseplass fredag kveld!
Med litt bedre planke hadde nok plasseringen blitt enda bedre.

Vi gratulerer!

Syv utøvere til UM

Årets Ungdomsmesterskap (UM) innendørs arrangeres 7.-9. mars i Bærum Idrettspark. Dette er uoffisielt norsk innendørs mesterskap for aldersbestemte klasser.

Syv Fanautøvere skal konkurrere om gode plasseringer og resultater. På bildet ser vi Inge Eide Johnsen, Kristian Jensen, Christopher Lawther og Endre Raa, Cathrine Harris, Victoria Brurås og Maren Risøen. Målfrid var ikke tilstede da bildet ble tatt. Gisle Ellingsen reiser også med som trener.

Vi ønsker dem lykke til!

Fana-Atleten: Testsamling med stor iver

Fredag 22.februar ble samling nummer to gjennomført i Høiehallen ved Fana stadion. Samlingen var en testsamling der alle skulle igjennom øvelser for hurtighet, spenst, styrke og anaerob utholdenhet.

Fana-Atleten, klart for andre samling

Fredag 21. februar er det klart for andre samling i vårt eget talent prosjekt.

Fana-Atleten for gruppe 1999-2000. Samlingen avholdes i Høiehallen ved Fana stadion fra kl. 16.  Samlingen er en ren testsamling, der utøverne blir testet i sprint, spenst og styrke, i øvelser som er i idrettslagets testprogram.

  

Klubbdager hos MX sport laguneparken

Mandag 17. - Onsdag 19. februar vil det være klubbdager hos vår samarbeidspartner, MX sport Laguneparken. Det er verdt å ta turen innom for mange gode tilbud!

Gode resultater av Målfrid på tyrvinglekene

Målfrid Pettersen Lunde (J17) deltok i helgen på de første innendørs Tyrvinglekene i den nye friidrettshallen på Rud i Bærum. Hun kom hjem med en gull og en sølv. Gratulerer!

Gode Resultater på Pingvinlekene

Med hele 83 påmeldte fra Fana IL på årets Pingvinleker, var det yrende liv I Leikvanghallen i helgen. Sykdom gjorde at flere måtte melde forfall, men mye god innsats og idrettsglede var å se!

Filip Bøe stod for den sterkeste prestasjonen da han løp 60m på 7,63 som gir hele 1032 Tyrvingpoeng. Han satte i tillegg klubbrekord på 200m! Emma Abotnes (J12) tok totalt 4 gull og satte klubbrekord på 200m!

Tusen takk til IL Gneist for et flott gjennomført arrangement.

Årsmøte i friidrettsgruppa 13. februar

Alle medlemmer inviteres til årsmøtet i Pokalrommet på Fana Stadion torsdag 13. februar kl 18.30.

Vedlagt er årsrapportinvitasjon og sakspapirer 7 + 8. Årsregnskap kan sees ved henvendelse til Camilla i administrasjonen på NIP.

Velkommen!

Resultater KM i hopp uten tilløp

Laksevåg arrangerte KM i hopp uten tilløp i Laksevåghallen 12. januar. Vi stilte opp med nesten 40 deltakere og tok hjem 8 kretsmesterskap, 7 sølv og 15 bronse. Fem veteraner stilte også til start.

Vi er beste NECON klubb 2013!

Fana IL øverst på pallen i NECON-prisutdeling

Fana IL fikk full uttelling for sitt arbeid med kompetanse og utvikling under NECON-programmet da vi i helgen ble hedret av NFIF som vinner av tittelen Årets NECON-klubb 2013.  Fana IL stakk av med førstepremien – kr 50.000 og særdeles rosende ord - foran de sterke konkurrentene Bækkelaget og Nittedal. 

10 medaljer i Malmø!

Fana utøverne tok godt for seg av medaljer under helgens PallasSpelen i Malmø. Fana-gjengen kommer hjem med 4 gull, 5 sølv og 1 bronse i baggen!

Spennende helg i vente

Til helgen reiser ti utøvere til Pallas Spelen i Malmø for å bryne seg i konkurranse med svensker og andre utlendinger. De som reiser er Inge, Vetle, Filip, Erlend, Mikael, Karsten, Carl Erik, Per, Andreas og Emma. Med seg har de Gisle, Endre og Per Erik, samt mange foreldre. Dette blir nok både en spennende og sosial tur!

NFIF arrangerer også nå den såkalte Kompetansehelgen i Trondheim. Årets NECON-klubb skal her kåres og Fanas representanter på samlingen er leder Anita og medlemsansvarlig Marta.

Lykke til alle sammen!

Resultater Nornalekene

Fana utøverne kom hjem med 22 gull, 24 sølv og 20 bronse etter en flott helg i Leikvanghallen. Et yrende liv og en mengde svært gode prestasjoner. Se nærmere på resultater og bilder!

Årsmøte i friidrettsgruppa 13. februar

Alle medlemmer inviteres til årsmøte i friidrettsgruppa torsdag 13. februar kl 18.30 i Pokalrommet på Fana Stadion, se invitasjon.

Felles bestilling av Fanatøy

Benytt anledningen til å få 30% rabatt på Fanatøy ved å bli med på felles bestillingen som ble sendt ut i forrige uke. Se bestillingsskjema her. Bekreft bestilling til Trude på trudes@bkkfiber.no innen 15. januar.

Mange medaljer i KM i hopp uten tilløp

Laksevåg TIL arrangerte søndag årets KM i hopp uten tilløp for alle klasser. Fana IL stilte med neste 40 deltakere. Dette må være 'all time high'! Det ble mange gode resultater og mange medaljer. Se bilder mens vi venter på resultatlisten.

resultater Kengurukarusellen

Fredag 10. januar arrangerte vi hoppstevne i Leikvanghallen med innlagt kulestøt. Nesten 100 starter ble notert og mange gode resultater ble registrert. Stevneleder Anita takker spesielt alle gode foreldre som stilte opp som funksjonærer og dommere. Dere gjorde en strålende innsats! Se resultater og bilder fra kveldens stevne!

Kengurukarusell fredag 10. januar

Fana IL arrangerer Kengurukarusell med innlagt kule fredag 10. januar i Leikvanghallen. Øvelsene er høyde, tresteg og kule alle klasser. Se invitasjon.

Vi starter med høyde (to stativ) og kule og deretter tresteg.

Sjekk Bemanningslisten for neste halvår

Da er bemanningslisten klar for hyttevaktene og stevnene vi skal arrangere neste halvår. Sjekk når du skal stille, og send en mail til bemanning@fanail.no og bekreft dette. Det er obligatorisk innsats som kommer alle våre medlemmer til gode :-)

Du finner alltid denne overikten i menyen til venstre - under BEMANNING.

God jul friidrettsfolk!

Rekruttene har denne uken sin juleavslutning på siste trening mandag og tirsdag. De som er 11 år og eldre ønsker juleferien velkommen med nissegrøt på slutten av lørdagstreningen.

Første trening for de to rekrutt-partiene blir henholdsvis 6. og 7. januar. De andre vil kunne starte tidligere og vil få melding direkte fra trener om første trening over nyttår og eventuell romjulstrening.

Ønsker alle en riktig fin julehøytid med mye god mat, godt sosialt samvær og rolige dager. Men husk på å trene også i ferien. Innendørs stevnene begynner snart :-)

GOD JUL ønskes fra Styret

Arkiv for presseklipp

Vi har nå startet å linke inn presseklipp med dekning av Fana IL friidrett og våre utøvere. Vi starter med det vi har i 2013. Dere finner det under menyen MEDIA OG PRESSE.

Har du andre klipp eller linker til artikler, send de gjerne til friidrett@fanail.no.

Guttene opp til 2. plass i Kretsserien

Resultatene fra kretsserien er nå klare og Stein Fossen har igjen gjort en strålende jobb med statistikken! Fana guttene har i år avansert fra fjerde til andre plass og jentene beholdt sin fjerde plass fra i fjor. Dette var flotte resultater og viser at det trenes og jobbes godt. Se resultatene her.

Utvalgte stevner fra terminlisten 2014

Da er listen over de viktigste stevner for kommende innen- og utendørs sesong oppdatert. Se under menyen STEVNER/Prioriterte stevner.

Sindre og Amalie klar for Fana

Tresteghopperne Amalie Skage og Sindre Almsengen har meldt seg inn og signert avtale om å representere Fana IL neste sesong. De er godt i gang med treningen og satser for fullt mot neste sesongs mesterskap (NM og EM). De vil begge to være å se på treninger med våre yngre utøvere og vil være gode forbilder og rollemodeller. I kveld var de tilstede under satsingsgruppens trening i Høiehallen.

fana atletene

Ni utøvere fra friidrettsgruppen er tatt ut til å delta i prosjekt "Fana-atleten". Første samling var i dag på Fanahytten. Det var en inspirerende samling!
På bildes sees fra venstre: Erlend M, Victoria, Emily og Ine Si. Bak fv Mikael, Vetle, Erlend BR.
Karsten og Synne var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Alle på pallen på årsfesten!

Med godt over 200 påmeldte til kveldens årsfest, ble det god stemning og fullt program! Selv om regnværet bød på problemer og kø for mange, startet festen som planlagt.
Det ble diplomer til alle utøverne og vi fikk hilse på en av våre nye eliteutøvere, mangeårig norgesmester i tresteg Sindre Almsengen. Etter premieutdeling, var det trekking av åresalg og vi fikk mange glade vinnere! Se listen over våre glade givere fra det lokale næringslivet!

Tusen takk for en kjekk fest!

stem på klubben i ditt hjerte!

"Klubben i mitt hjerte 2013" arrangeres av Norges Idrettsforbund og olympiske komite, Nordea, P4 og Dagbladet for å styrke det lokale idrettsarbeidet landet rundt

Trykk her for å stemme på din egen hjerteklubb, Fana IL!

Vi kan vinne utstyr for kr 100.000 :-) Avstemningen starter avsluttes fredag 22. november klokken 12.00

Faglig påfyll for hovedtrenerne

Endre og Gisle har i helgen vært i Falun for å delta på den internasjonal trenerkonferansen "European Horizontal Jumps and Hurdles Symposium". Trenere til toppaktive fra hele Europa samles her til lange dager med foredrag. Vi får hjem igjen to inspirerte trenere som har fått bekreftet vår treningsfilosofi og -planer!

Sesongens besteresultater er nå oppdatert!

Oversikten over alle utøverne sine beste resultater i hver enkelt øvelse (STATISTIKK) er nå oppdatert for 2013 sesongen. Sjekk at dine resultater er korrekt registrert!
Se også oversikten over KLUBBREKORDER. Ser du noe som er feil eller mangler, send en mail til friidrett@fanail.no.

Totalt 202 Fana-utøvere har konkurrert denne sesongen. WOW - for en gjeng!

Vi sees på Årsfesten - husk påmeldingen :-)

Norgesmestre til Fana IL

Neste sesong vil tre norgesmestre representere Fana IL. Sindre Almsengen (bildet), Amalie Skage og Brede Raa Ellingsen har alle tre meldt at de vil gjøre et klubbskifte til Fana IL.

NECON klubbutvikling

Tirsdag kveld var det oppfølgingsmøte som NECON-klubb. Henrik Carstens fra Friidrettsforbundet møtte 15 engasjerte deltakere til arbeidsmøte. Det ble tatt status på tiltakene definert i april og ny idédugnad gjennomført. Det var god stemning og en opplevelse av at mye er oppnådd allerede. Nå skal en virksomhetsplan på plass innen nyttår.

Distanseløping fra Fanahytten

Utøvere og foreldre fra friidrett, orientering og ski gjennomførte søndag den første treningen med Else Loge fra Fanahytten.

Meld deg på til Årsfesten 15. november!

Vår tradisjonelle Årsfest arrangeres fredag 15. november. Online påmelding i år - klikk her og meld på!

Ungdom for Ungdom

Kommende helg arrangeres høstsamlingen i prosjektet «Ungdom for Ungdom». Dette er et samarbeid mellom «Idrett Bergen Sør» (Fana, Gneist, Kalandseid, Smørås og Bjarg) og NIF/HIK.

Distansetrening Fanahytten søndag 27.okt

Friidrettsgruppen starter opp med distansetrening fra Fanahytten hver søndag fra kl 11 til kl 13. Målgruppen for treningen er aktive født 2002 og eldre, samt foresatte med god løpskapasitet.  Vi vil også ønske aktive fra ski- og orienteringsgruppene velkommen til denne treningen. Else Loge vil være hovedtrener.

Møt opp til en felles løpetrening i nydelige omgivelser - oppstart neste søndag!

Resultater fra kaststevne

Flere Fana utøvere deltok i finværet på kaststevnet på Skansemyren lørdag 12. oktober. Birk Bell Lysaker (G11) satte ny klubbrekord i slegge med et kast på 24,63 og økte dermed sin egen rekord fra tidligere i år med nesten 3 meter. Vi gratulerer! Se øvrige resultater her.

Fana Atleten - Et talentprosjekt i Fana IL

Fana IL har mange talenter i våre ulike grupper, og starter nå opp et talentprosjekt på tvers av idretter og grupper. Formålet er å videreutvikle VI-kulturen og stimulere ungdom til videre satsing på idretten sin.

Deltakerne er mange og bildet viser kun et lite knippe av disse. Les mer om hvem deltakerne er og hva de har i vente.

Informasjon oppdatert

Nye treningstider for gruppene og detaljert medlemsinformasjon er nå oppdatert.
Husk at rekrutt partiene trener på Nordahl Grieg vdg skole etter høstferien!

Ønsker alle en god høstferie!

resultater kaststevne 1.oktober

Noen få Fana utøvere stilte på Gneist sitt kaststevne tirsdag 1. oktober. Se resultater her.

Info på foreldremøtet om nye treningsgrupper

Friidrettsgruppen holdt i kveld det tredje foreldremøtet nå i høst, denne gangen for de som har aktive født i 2003 eller eldre. De fremmøtte fikk en god gjennomgang fra hovedtrener Endre Raa på hvordan organisering av treningsgruppene blir etter høstferien, samt hvordan treningen vil bli lagt opp. Det var engasjerte foreldre og mange gode spørsmål ble besvart. Leder Anita orienterte videre om saker som kommunikasjon, stevner, bemanning av arrangementer, støttespillere, bekledning med mer. Takk for godt oppmøte fra vel 30 fremmøtte!

Resultater Hopp uten tilløp

Fana IL arrangerte stevne i høyde og lengde uten tilløp lørdag 28. september i Høiehallen. Her stilte både store og små til start og det ble flere gode resultater!

Kastkarusell Skansemyren

Tre Fana utøvere deltok på kaststevne på Skansemyren 24.september. Birk Bell Lysaker (G11) klarte å perse i slegge til 21,74 og satte ny klubbrekord.

Fana tøy også i små størrelser

MX Sport melder i dag at de nå har fått inn Fana drakt, overtrekk, singlett og shorts også i små størrelser, fra str 134. Ta med medlemskort for å få rabatt og si at du er fra friidrettsgruppen. Da får du også riktige logoer på.

Dommerkurs

Kretsen arrangerer to-dagers dommerkurs i friidrettsøvelsene mandag 14. og 28. oktober på Fana Stadion, se invitasjon. Her lærer du regler i de ulike øvelsene og får utdelt en egen regelbok. Man må ha dette kurset for å kunne aspirere som dommer og vi er avhengig av at flere tar dette kurset og stiller opp på våre stevner. Klubben melder på og betaler kursavgiften!

Send mail til friidrett@fanail.no og meld deg på i dag!

Foreldremøter rekruttgruppene

Takker for godt fremmøte på denne ukens foreldremøter for rekruttgruppene!
Minner om at foresatte til barn født i 2003 bør møte på foreldremøtet 2. oktober kl 19-20.30 da disse 'rykker opp' til ny gruppe etter høstferien.

Se vedlagte presentasjon fra gjennomført foreldremøte.

Fanamilen 2013 - resultater og bilder!

Over 1600 deltagere deltok i dagens Fanamil og sannelig kom solen til Fana Stadion.
Arrangøren fikk  noe problemer med tidtakingssystemet som gjorde at publiseringen av resultatene lot vente på seg, men nå kan du se resultatene her!

Les videre og se bilder fra løpet!

ÅRSFEST fredag 15. november

Vi samles i Ytrebygda kultursal på Sandsli denne fredagskvelden og feirer oss selv!
Alle aktive som har deltatt på stevne får utdelt diplom med bilde og sine personlige rekorder, vi kårer de med flest stevner, de med størst fremgang og de med de beste resultatene! Vi har loddsalg/-trekning og litt godt å bite i. Her håper vi å se deg! Sett av datoen nå, påmelding og mer detaljer kommer når vi nærmer oss.
Se litt fra fjorårets årsfest her:

Meld deg på til Fanamilen!

Søndag 22. september arrangeres Fanamilen for 34. gang.
Start og mål er på Fana Stadion. Velg mellom 5 og 10 km. Start 10km kl 12.00, deretter 5km kl 12.20.
Dette er et tradisjonsrikt mosjonsløp både for de godt trente og for hele familien.

Meld deg på!

Høstens siste karusellstevne

Resultater fra Karusell stevne onsdag kveld på Fana Stadion publiseres så snart resultatlister er klare. Men vi kjenner til at det også denne kvelden ble nye klubbrekorder! 

Fana IL er NECON-klubb

Mandag ettermiddag fikk friidrettsgruppen besøk av Thore-Erik Thoresen, journalist fra Friidrettsforbundet. Han møtte opp på Fana Stadion for å lage en reportasje av Fana IL som NECON-klubb. Han fikk seg en god prat med leder og nestleder i styret, og overvar en del av treningen innendørs i Høiehallen. Avslutningsvis samlet vi 100 utøvere og trenere til lagbilde i søndre sving. Se artikkelen på www.friidrett.no!

Topp resultater og bestemannspremier

Filip Bøe (13) løp en fantastisk 100m lørdag på tiden 12,36! Han perset med et halvt sekund og løp seg inn på øverste del av Norges statistikken gjennom alle tider for 13-åringer! Løpet gir hele 1074 Tyrvingpoeng. Seks resultater over 1000 poeng og ni nye klubbrekorder i helgen.

To Fana-utøvere fikk bestemannspremier i henholdsvis kast og hopp! Elisabeth Bolstad Raa støtte kulen 7,10 (1009p) og Erlend Bolstad Raa hoppet 1,67 i høyde (1042p).
Se resten av våre resultater!

Foreldremøter

Mandag 23.-sept (Rekrutt-1) - Pokalrommet Fana Stadion kl 17-18
Tirsdag 24.-sept (Rekrutt-2) - Pokalrommet Fana Stadion kl 17-18
Onsdag 2. okt (2003 og eldre) - Pokalrommet Fana Stadion kl 19-20.30

Tidsskjema bergenslekene 14.-15. sept

Da er tidsskjemaet til helgens stevne på Fana Stadion satt opp. 44 utøvere fra Fana IL er påmeldt, samt fire stafettlag.

Dette er det siste, litt større stevne i årets sesong. Lykke til med innsatsen og resultatene!

sølv og 2 bronse i UM

Ungdomsmesterskapet, Lillehammer: Christopher Lawther (15) tok sølv i lengde lørdag med resultatet 6,07. Inge Eide Johnsen (15) perset i fredagens tresteg konkurranse med nesten en halv meter til 12,45. Lørdag hoppet han 1,75 i høyde. Begge resultatene gav bronsemedaljer. Vi gratulerer!

Deltakelse i UM i helgen

Ungdomsmesterskapet i friidrett arrangeres på Lillehammer til helgen, et uoffisielt NM for 15-19 år. Fana IL har fire utøvere som er kvalifisert og tre av disse reiser. De deltar som følger: Inge (høyde, tresteg), Målfrid (hinder, lengde, 800m) og Christopher (100m, lengde). Endre Raa og Gisle Ellingsen er med som ledere.

Lykke til og HEIA FANA!

Resultater rekruttstevne

Mandag 2. september arrangerte vi stevne for rekrutter født 2006 til 2003. 100 utøvere stilte til start på 60m og lengde. Et flott skue å se alle på felles oppvarmingen! De forberedte seg godt, foreldrene heiet og det ble strålende innsats og nye personlige rekorder. Vi håper det gav mersmak å delta på stevner.

Takk til alle foreldre som stilte opp som dommere og funksjonærer og de som kom med kake. Vel blåst! Se resultater og noen bilder.

rekruttstevne 2. september

Fana IL arrangerer stevne for rekrutter på Fana Stadion mandag 2. september kl 17. Påmelding ved oppmøte fra 16.30 til 17.15.

Øvelser blir 60m og lengde.
60m starter kl 17.30 for de yngste klassene. Lengde startes parallelt i to groper (jenter og gutter) for de som er født i 2003.

For utøvere fra andre klubber er startkontingenen kr 50 pr øvelse.

Vel møtt!

seks gull til Fana i PEAB-lekene

Filip Bøe, Erlend Bolstad Raa, Vetle Raa Ellingsen og Emily Solem-Young sørget for hele seks gull til Hordaland i kretskampen i helgen. Hordaland vant klart foran Sogn og Fjordane. I tillegg ble det tre nye klubbrekorder og flere personlige rekorder.  Strålende innsats tross en svært regntung søndag!

Resultater fra Nornakarusellen

Her er resultater fra karusellstevnet 27.august på Fana Stadion.

10 utøvere uttatt til PEAB-lekene

Kretsen har tatt ut 10 Fana utøvere til helgens kretskamp for 13-14 år på Osterøy. Se oversikt over hvem utøverne er.

Dette blir en sosial tur, med felles reise og overnatting på skole for alle deltakerne. Og Hordaland har en god 'track-record' som vinner av denne kretskampen, så utøverne vil nok også i år gjøre sitt beste for at Hordaland samlet skal stå på toppen.

Lykke til alle sammen!

Nye rekorder under Gneistspelen

Under Maxbo Gneistspelen på Fana Stadion i helgen var det strålende forhold og store og små koste seg. Utøverne vartet opp med flotte resultater, nye perser og flere klubbrekorder.

Carl Erik Landsvik (G12) slettet blant annet den 37 år gamle klubbrekorden på 600m med tiden 1.41,86 og vi fikk fire resultater over 1000 poeng! Også Filip Bøe, Anders Seim Berentsen og Elisabeth Bolstad Raa satte nye klubbrekorder. Bildet viser 1,80 hoppet til Inge Eide Johnsen (1000 poeng).

Tidsskjema Gneistspelen

Se her for startliste og tidsskjema for helgens stevne på Fana Stadion.

Gode resultater i helga

Det ble mange gode resultater og personlige rekorder fredag og lørdag under Stordleikane og Tjalveleikane. Filip Bøe (G13) løp en svært sterk 60m på 7,89, noe som gir hele 1029p. Vi fikk to nye klubbrekorder ved Emily Solem-Young (J13) i tresteg med 10,39 og Vetle Raa Ellingsen (G13) med 9,79 på 60m hekk!

Deltakere til Stord og Bislett i helga

En god del utøvere tar i helgen turen til Stord for å delta på Stordleikane. Se her for tidsskjema.

Vetle Raa Ellingsen, Målfrid Pettersen Lunde og Thomas Trefall drar til Oslo for å delta på Tjalvelekene på Bislett (tidligere Norway Games).

Vi ønsker alle lykke til!

Sjekk bemanningslisten for høstens arrangementer

Alle medlemmer plikter å stille som hjelpere på våre arrangementer og våre bemanningsansvarlige fordeler oppgavene så godt som mulig. Se høstens bemanningsliste og merk av i kalenderen din når du skal stille!

Gull til Anne Gunn i NM veteran

Anne Gunn W. Eriksen (K45-49) vant gull i spyd med et kast på 22,70 fredag. Hun perset med det og slo Britt Eva Fauskanger Brurås fra Norna Salhus. Vi gratulerer!

Hekketrening med Caleb Cross

På dagens trening for 11-14 årsgruppen var Caleb Cross tilstede for å veilede våre Fana utøvere i ulike drilløvelser. Han ble "All American" på 60mhk og 400mhekk innendørs i vinter. Mange gode tips ble gitt og upåklagelig innsats ble ytt. Stas å bli 'coachet' av en så god utøver!

Fana IL deltar i NM veteraner

Til helgen arrangeres NM for veteraner i Byrkjelo. Vi har nylig fått vår første veteran i klubben og Anne Gunn W. Eriksen (45) representerer Fana IL i dette mesterskapet. Hun skal delta i syv øvelser.
Lykke til!

Oppstart etter sommeren for rekruttene

Mandag 12. og tirsdag 13. august klokken 17 starter treningene opp igjen på Fana Stadion for våre to rekruttpartier. Kle deg etter været :-)

Alle nye rekrutter (født 2007-2004) som vil begynne etter sommeren, bes å møte mandag 26. eller tirsdag 27. august på Fana Stadion kl 17.

Åtte Fana utøvere tatt ut til PEAB-lekene

Kretsen har nå tatt ut utøverne som skal representerere Hordaland i årets PEAB-leker. Disse erstatter de tidligere NCC-lekene og arrangeres på Osterøy 30.august - 1. september. Vi gratulerer de åtte med uttaket!

Fana i jr nm i Overhalla

Målfrid Pettersen Lunde (16) deltok i helgen i Jr NM i friidrett i Overhalla som første Fana-utøver i et NM siden 1986. Hun løp 800m og 2000m hinder.

KLubbrekorder for junior og senior

Siden vi for første gang siden 1987 står på egne bein utenfor BFG-paraplyen, er det på sin plass også å hente frem igjen klubbrekordene for de voksne også. Her er det mange sterke resultater og kjente navn, så ta en titt. Fana IL var dengang et sterkt friidrettsmiljø for juniorer og seniorer. Det skal vi igjen bli!
Det skal bli spennende å se hvem av dagens utøvere som først matcher en av disse rekordene.

Jeg har pt ikke funnet rekordene for kvinner jr, så gi gjerne en lyd om du har de tilgjengelig.

Amerikaner løper for Fana i sommer

Caleb Cross løper i sommer for Fana IL, friidrett. Caleb er «all american» på 400 hekk og 60m hekk innendørs. Han har løpt 50.14 på 400 hekk, 13.71 på 110 hekk. Har også løpt 60m innendørs på 6.73.

Han løper Karlstad Grand Prix i Sverige førstkommende tirsdag og kommer til å være behjelpelig med teknisk trening på hekk for våre egne utøvere.

Sjekk dine besteresultater!

Da er statistikken for forsesongen lagt ut for jenter og gutter. Statistikkansvarlig har registrert alle resultatene fra årets stevner utendørs til og med VU-Spelen og besteresultat statistikk er publisert. Sjekk at dine resultater er kommet med! Det er kun godkjente resultater som er lagt inn (dvs godkjent vind). Er det resultater som er feil eller mangler, send en mail til mos@cellvision.com.

Også klubbrekordene er oppdatert.

Hardanger Friidrettsfestival

Den årlige Hardanger Friidrettsfestival ble arrangert i Strandebarm i sol og flott vær i helgen. En del Fana utøvere hadde tatt turen og det ble mange fine prestasjoner. Ingen tvil om at både barn og voksne koste seg!

Vetle Raa Ellingsen (G13) vant bestemannspremien for gutter for sitt høydehopp på 1,64.

Världsungdomsspelen 2013

Fana utøverne kommer hjem med en gull, en bronse, en femte- og to sjetteplasser. Strålende innsats og en kjempegøy tur!

Bildet viser noen av de glade Fana medlemmene foran vårt nye flagg.

Gøy på Friidrettens Idrettsskole!

Forrige uke arrangerte friidrettsgruppen i Fana IL idrettsskole for barn i alderen 7-12 år på Fana Stadion. Det ble raskt fulltegnet i år og våre unge ledere med Agnete i spissen hadde regien på 36 barn gjennom uken. Været var stort sett bra og barna fikk en gøy uke med masse aktivitet, latter og nye venner!

Hordaland vant kretskampen

Sparebankleikane i Byrkjelo som ble arrangert i helgen, hadde innlagt kretskamp i 13-14 år mellom Sogn og Fjordane, Hordaland og Møre og Romsdal. Mange fra Fana var tatt ut, men kun to kunne stillegrunnet VU-Spelen og ferieplaner. Karsten (bildet) perset i høyde. Se resten av resultatene her.

Bronse til Filip på 80m i VU-Spelen!

To fantastisk gode sprintløp gav lørdag Filip Bøe (G12) bronsemedalje på 80m under Världsungdomsspelen i Gøteborg. Både i forsøksheatet og i finalen løp han på 10,53 og knuste den gamle klubbrekorden. Gratulerer!

Seier til Vetle i VU spelen!

Vetle Raa Ellingsen (G13) vant høyde på flotte 1,70 i fredagens konkurranse under Världsungdomsspelen i Gøteborg. Erlend Bolstad Raa (G13) perset til 1,64 i samme konkurranse, så dette ble en sterk Fana-øvelse i dag. Se øvrige resultater for Målfrid, Carl Erik, William og Mikael, samt litt bilder.

Klar for avreise til VU-Spelen

Världsungdomsspelen (VU-Spelen) i Göteborg arrangeres til helgen, og en fin Fana-tropp reiser avgårde. Gisle, Endre og Per-Erik reiser som trenere og har med seg følgende ni utøvere: Vetle, Erlend, Carl Erik, Filip, William, Mikael, Målfrid, Maren og Thomas. Også en del familiemedlemmer tar turen og heier! Se tidsskjema. Vi kommer tilbake med reportasje etter hvert!

Sommeravslutning i hundre!

En flott rød, smilende og aktiv gjeng på over 100 Fana medlemmer fra alle treningsgruppene var i kveld samlet på Fana Stadion til vår tradisjonelle sommeravslutning! Gøy å se så mange utøvere, trenere og foreldre samlet. Det ble lagkamp med 60m, 600m og quiz før en avsluttende stafett med full innsats. Belønning til slutt ble hjemmebakt i flere deilige varianter, brus og is! Se mer for bilder fra kvelden.

Resultatene fra lagkampen publiseres her nå klare!

Donald Duck Games

Fredag 14. juni, dagen etter Bislett Games, gikk Donald Duck Games av stabelen på Bislett stadion. Dette er et stevne kun for 10-13 år og flere Fana utøvere var påmeldt. Arrangementsteknisk var det en del å utsette, men utøvere leverte gode resultater og hadde det kjekt i flott vær! Se resultater og bilder.

Fantastisk avslutning på Tyrvinglekene!

Det ble 4 gull siste dag av Tyrvinglekene på Nadderud Stadion. Best av alle gjorde Vetle Raa Ellingsen (G13) det da han perset med 10 cm i høyde og vant med resultatet 1,75! Dette er et fantastisk resultat som gir hele 1098peng etter Tyrvingtabellen. Men også Per Bucher-Johannessen (G11) tok gull i lengde og Emily Solem Young vartet opp med gull i både tresteg og høyde!

Tidsskjema Donald Duck og Tyrving

Her er link til tidsskjema Donald Duck Games og Tyrvinglekene.

Lykke til alle sammen!

Sommeravslutning for friidretten mandag 17. juni

Tradisjonen tro blir det sommeravslutning for friidrettsgruppen mandag 17. juni på Fana Stadion! Alle treningsgruppene møter kl 17. Vi har program frem til kl 19 da Sommerkarusellen starter. Alle bes å møte i Fana tøy da vi starter med å ta gruppebilde. Deretter blir det gøy lagkamp og stafett og så avslutter vi med noe godt å spise og drikke!

Foreldre oppfordres også om å møte opp, bli kjent med andre foreldre, hjelpe til litt underveis og heie!

28 gull og bestemannspremie i KM

Fana hadde i helgens KM på Fana Stadion 28 påmeldte i alderen 11-14 år og 6 utøvere på 15 år og eldre. Etter siste kan vi oppsummere med 28 gull, 21 sølv og 16 bronse! Nok en gang hoppet Vetle Raa Ellingsen (G13) høyt i høyde (bildet) og tangerte persen på 1,65. For dette fikk han bestemannspremien for G13-14 år. Emma Abotnes (J11) gjorde rent bord med 6 gull. Se mer resultater og bilder.

Våre samarbeidspartnere gir deg full kontroll i sommer

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og vi har alle lyst å nyte mest mulig av den. Før vi tar vår velfortjente ferie er det viktig å ha kontroll på bankkort og se til at reiseforsikringen er på plass. Da er det veldig kjekt å vite at våre gode samarbeidspartnere Sparebanken Vest og Frende Forsikring kan hjelpe dere med dette. For en kort stund tilbake ble Frende Forsikring kåret til Norges beste reiseforsikring, som eneste med terningkast 6 i testen! Her kan du lese begrunnelsen. Kontakt Sparebanken Vest så hjelper de deg med riktige bankkort, sparetips for feriepengene dine og ser over dine forsikringer. Trykk her for å besøke hjemmesiden til Sparebanken Vest. Når dette er i orden, kan du senke skuldrene, la ferieroen senke seg og du/dere kan nyte sommeren med familie og venner. Riktig god sommer!

Tidsskjema KM

Da har kretsen lagt ut tidsskjema for  fredaglørdag og søndag.

Fana IL har fredag fått ansvar for gjennomføringen av tresteg. Dommer og funksjonærer møter opp kl 18.15 for å rigge til og gjøre klar for start.
Lørdag har vi ansvar for slegge. Dommere og funksjonærer møter opp kl 14.15.

Sterk avslutning på FRAMOlekene

Vetle Raa Ellingsen (bildet) hoppet hele 1,65 i høyde G13 og vant med det foran klubbkameratene Erlend Bolstad Raa og Karsten Karlsen på FRAMOlekenes siste dag. Resultatet er årsbeste i Norge for G13 og gir hele 1028p etter Tyrvingtabellen. Vi fikk også to nye klubbrekorder på 40m. Se nærmere på gode resultater og litt bilder!

Framo: Mange gode prestasjoner

Tredje dag av Framolekene ble en lang dag på stadion, men med svært mange gledelige prestasjoner! Igjen viste Filip Bøe (G13) konkurrentene ryggen på 60m og vant suverent på 8,02. Se mer resultater og litt bilder.

Filip med sterk 200m

Under Framolekenes andre dag på Fana Stadion, fosset Filip Bøe (G13) gjennom svingen og vant 200m foran Jakop Ingebrightsen på den sterke tiden 26,12. Med det knuste han sin klubbrekord fra forrige helg med 9 tideler!

Framolekene er i gang

Torsdag 30. mai startet årets FRAMOleker på Fana stadion. Flott vær og god temperatur gav alle en flott kveld på stadion. Det var først og fremst spyd som stod på programmet for våre utøvere i dag.

Tidsskjema Framolekene

Da er tidsskjema lagt ut og liste over Fanas utøvere og hvilke øvelser dere skal delta på de ulike dagene.. Over 70 utøvere fra Fana er påmeldt. Møt opp minimum 1 time før øvelsen starter. Hent startnummeret ditt og kryss av for at du er kommet på tavla for løpsøvelsene. Skriv også på din personlige rekord så kan de sette opp riktige heat. Vi kommer til å sette opp Fana-flagg så vi samles rundt dette :-)

Gøy idrettsleir første uke i sommerferien

Da er det klart for påmleding til Fana ILs idrettsskole for barn i alderen 8-12 år! Man trenger ikke være medlem i klubben for å delta her. Dette har i mange år vært et svært populært tilbud første uken av sommerferien, så se invitasjon og meld på nå!

5. juni: FULLBOOKET!

Få deltakere under AKS-lekene

Lørdag 25.mai gikk AKS-lekene av stabelen på Knarvik stadion. Det var dessverre liten deltakelse på stevnet og det var kun 3 jenter fra Fana som stilte. Oda (J12), Ida (J11) og Elisabeth (J10). Men det var flott innsats av alle disse og medaljer ble det! Ida Leiknes på toppen av premiepallen på bildet her.

Sterk tid og seier til Filip i Romerikslekene

Filip Bøe (G13) sprintet inn til seier på 100m på den gode tiden 12.89 lørdag under Romerikslekene på Lillestrøm. Søndag løp han 200m på 27,03 og fikk andre plass. Begge deler er nye klubbrekorder og er strålende løpt av en sprinter vi kan vente mye gode resultater av fremover!

Bestemannspremie til Vetle i Mailekene

Vetle Raa Ellingsen (G13) vant søndag høyde under Mailekene med resultatet 1,60m. Dette resultatet er 3 cm bak hans personlige rekord fra Karabinlekene forrige helg, men holdt til en flott bestemannspremie i hopp! Vi kan også gratulere Oda Skorpen Hysing-Olsen, Inge Eide Johnsen og Målfrid Pettersen Lunde med flere gode plasseringer!

101 Fana utøvere deltok i Karabinlekene!

Vi bikket 100 egne deltakere fra Fana IL i helgen. Totalt 307 var påmeldt til stevnet fra 24 klubber og det ble 1137 starter. Ca 50 funksjonærer har vært i sving daglig.

Takk til alle som deltok og gjorde vårt første Karabinleker til en god opplevelse! Været får vi ikke gjort noe med. Velkommen igjen neste år!

Flott avslutning av Karabinlekene!

Bestemannspremie for hopp jenter gikk til Fanas Emily Solem-Young (bildet) for hennes flotte tresteghopp på 10,42 (1022 poeng). Oppholdsvær, litt kjølig og til tider litt for mye vind var det, men avslutningsdagen opplevdes som en friidrettsfest.

Takket være en topp motivert funksjonærstab ble stevnet avviklet på en god måte, og vi satser på å gjenta suksessen til neste år! Takk til alle, og spesielt til Gneist som stilte med et funksjonærteam fredag og lørdag.

Se her for resultater og bilder!

Regntung andre dag av Karabinlekene

Vetle Raa Ellingsen (G13) vartet opp med høye hopp selv om det var vått og kaldt! Med resultatet 1,63m i høyde vant han og fikk 1014p etter Tyrvingtabellen. Mange flere gledelige resultater ble levert! Se resultatliste, bilder og foreløpig oversikt over hvem som ligger an til bestemannspremier før siste dag!

Strålende start for Karabinlekene!

Det ble prestert svært gode resultater under første dag av Karabinlekene. Pål Haugen Lillefosse (G12) fra Gneist, forbedret sin egen Europarekord for 11-åringer i stav med 3,32 (ikke fylt 12 år enda). Flere solide resultater kan dere lese i resultatlisten!

Første dag ble litt fuktigere enn vi ønsket, men gode resultater ble det likevel! Og det er ventet mye bedre forhold lørdag og søndag. Vi gleder oss :-)

Karabinlekene 2013 - tidsskjema

Ved påmeldingsfristens utløp var det 275 påmeldte på i alt 1035 starter. Sjekk online oversikten at påmeldingen din stemmer. Kontakt pamelding@fanail.no om det er noe som ikke stemmer.

Her er tidsskjema for fredaglørdag og søndag.
Sjekk alltid tidsskjema kvelden før i fall mindre endringer blir gjort!

Velkommen til Karabinlekene 2013!

Hovdingleikane

11 Fana utøvere sesongdebuterte på Leikvang idrettsplass under Hovdingleikane lørdag 4. mai. Til tross for vinterlige forhold og mye vind, ble det mange gledelige plasseringer, spesielt på 600m. Se resultater!

NECON klubbutvikling

Da var vi i gang med klubbutvikling i regi av NECON-klubb initiativet! 12 medlemmer møtte opp til arbeidsmøte og det ble vist stort engasjement under ledelse av Henrik Carstens, representant fra Friidrettsforbundet.

fjerde plass på Tveitevannet rundt

Tirsdag 23.4 arrangerte Bergens Turn den tradisjonelle stafetten Tveitevannet Rundt. Fana ILs jentelag i 11-16 års klassen løp inn til 4. plass. På to av etappene ledet vi, men totalt sett ble Gneist og Bergens Turn for sterke. Likevel godt gjennomførte etapper av jentene! Se Kondis' reportasje og resultatliste.

17. mai Fana IL 2013

I år er det 60 år siden første 17. mai frokosten var arrangert på Fanahytten. Det vil også være prosesjon fra Skjold skole der vi håper så mange som mulig vil være med å representere Fana IL.

Ulriken Opp

Ulriken Opp lørdag 25.mai er andre motbakkeløp i Bergen FjellTrippel. Se invitasjon og meld deg på!

Fristafetten i kaldt, men fint vær!

Sesongen sparkes også i år i gang med den tradisjonsrike Fristafetten på Espeland. Det var full innsats og mange smil å se!

Foreldremøter 8. og 9. april

Friidrettsgruppen inviterte til foreldremøte i Pokalrommet ved Fana Stadion mandag og tirsdag kveld denne uken. Mens barna trente, fikk foreldrene varmet seg inne med litt muntlig påfyll. 

Leder Anita Bolstad Raa orienterte og besvarte spørsmål og var godt fornøyd med oppmøtet. Se artikkel for link til presentasjon.

Treningsleir i Malaga

Elleve Fana-utøvere tilbringer påsken og litt til (to uker) på treningsleir i Spania. Dette er en treningsleir for ungdomsutøvere og et par foreldre reiser med. Endre og Gisle er med som trenere og følger de tett opp. Erlend og Vetle er med sine fedre. Her ser dere hele gjengen samlet på banen.

Fana IL valgt til NECON-klubb!

Friidrettsforbundet annonserte i kveld hvilke ti klubber som i år velges som NECON-klubber. Fana IL ble en av disse. Som organisasjonssjef Trond Håvard Brunes i Norges Friidrettsforbund sier, "Disse ti er alle klubber som er på et høyere nivå blant våre vel 885 klubber – og det er klubber som flagger ambisjoner for fremtiden hva gjelder resultater og utvikling.

Dette blir gøy - heia Fana IL!

Gavekort til Målfrid og Christopher

20. mars ble Hovedlagets årsmøte holdt i klubbhuset på NIP. Tradisjonen tro var det klart for utdeling av stipender og gavekort til fremgangsrike utøvere fra ulike grupper. Fra friidrettsgruppen fikk i år Målfrid Pettersen Lunde (J16) og Christopher Lawther (G15) denne anerkjennelsen. Vi håper dette gir ytterligere inspirasjon til innsats fremover. Hederstegn i sølv ble tildelt Endre Raa. Gratulerer!

Snart klar for utendørssesongen!

10. april begynner stafett sesongen og like etter er friidrettsstevnene i gang på bane! Gå inn på terminlisten og se hvilke stevner som arrangeres og følg med på påmeldingsfristene. Fana IL dekker startkontingent for alle våre utøvere når påmeldingen er gjort innen fristen.

Bronse til Målfrid i UM

Målfrid Pettersen Lunde (J16) løp inn til en gledelig bronsemedalje på 1500m på tiden 4.58,63 under helgens UM i Steinkjer. Vi gratulerer!
Dette ble dessverre eneste medalje etter en litt skuffende innsats av våre utøvere.

Ungdomsmesterskapet i Steinkjer

Fredag morgen reiser fem Fana ungdommer med fly til Trondheim og videre til Guldbergaunet i Steinkjer for å delta i helgens Ungdomsmesterskap innendørs. Dette er uoffisielt NM for utøvere i alderen 15 - 22 år.

Vinterferie

Den organiserte treningen for rekruttene tar vinterferie fra mandag 25.2 og resten av uken. Det blir trening for 11-14 år som vanlig for de som er hjemme. De eldste utøverne har oppfølging etter avtale og eget program. Velkommen tilbake til trening uken etter!

Resultater Kengurukarsell-2

Vårt andre karusellstevne ble arrangert i Leikvanghallen fredag 15. februar. Litt færre deltakere denne gangen, men mange glade barn og fornøyde foreldre var å se!

Årsmøte og valg 2013

Friidrettsgruppens årsmøte bli i kveld 13. februar holdt på Fana Stadion. Asbjørn Lilletvedt var dirigent og loset oss vel gjennom sakslisten.Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord